Kastamonu'daki FETÖ/PDY Davası

'Kaymakamlar il imamı'olduğu iddia edilen sanık ile eşinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütü kurmak ve yönetmek" iddiasıyla yargılanan eski öğretmen tutuklu sanık Göksel K. ve eşi tutuksuz sanık Naciye Hilal K. ile avukatları katıldı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öne sürülen Göksel K, savunmasında, mezun olduktan sonra iş bulamadığı için bir dönem örgüte yakınlığı ile bilinen kurumlarda öğretmen olarak görev yaptığını söyledi.

Öğretmen olarak atandıktan sonra Kastamonu'da göreve başladığını belirten Göksel K, "Çalıştığım okuldaki bir öğretmen arkadaş Aktif Eğitim-Sen temsilcisiydi. Rica edince sendikaya üye oldum. Bir yıl sonra da hükümete karşı yaptığı eylemlerden rahatsız olarak istifa ettim." dedi.

ByLock kullanmadığını savunan Göksel K, "Bazı tanıklar ifadelerinde ByLock yüklediğimi söylüyor. Ben kimseye ByLock yüklemedim ve kendim de kullanmadım." dedi.

Mahkeme başkanının, "Bazı tanıklar senin kaymakamlardan sorumlu il yöneticisi olduğunu iddia ediyor. Bu kişiler niye senin ismini versin?" şeklindeki sorusu üzerine Göksel K, "Bunun sebebini bilmiyorum. Ben kimseden sorumlu değildim." ifadesini kullandı.

Mahkeme başkanının, "HTS kayıtlarında ByLock'tan irtibatlı olduğun kişiler arasında emniyet ve yargı imamı olduğu iddia edilen kişiler var. Sizin de kaymakamlar imamı olduğunuz iddia ediliyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sözleri üzerine Göksel K, bu kişileri tanımadığını, böyle bir görevi de bulunmadığını iddia etti.

Naciye Hilal K. ise üniversiteden mezun olduktan sonra bir dönem örgütün okullarında görev yaptığını anlatarak, "Çocuklar olduktan sonra evde kaldım. 7 kez KPSS'ye girdim ama kazanamadım. Telefon hattım babamın üzerine kayıtlıydı. Hattımda ByLock çıktığı söyleniyor. Ben bu programı kullanmadım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA