Karaman'da Kız Yurdundaki Olay

Olayın makyaj malzemeleriyle yüzlerini boyayan 3 kız öğrencinin birkaç hafta önce arkadaşlarını korkutmak için yaptığı şakayla başladığı belirtildi.

Karaman'daki kız yurdunda yaşanan olayla ilgili başlatılan soruşturmada, gelişmelerin, 3 kız öğrencinin, birkaç hafta önce arkadaşlarını korkutmak için yaptığı şakayla başladığı bildirildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü Karaman İl Müdürlüğüne bağlı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan olayla ilgili görevlendirilen müfettişlerin çalışmaları sürüyor. Polis ekiplerinin de olayın aydınlığa kavuşturulması için başlattığı soruşturma devam ediyor.

Yurdun güvenlik görevlileri ile burada kalan çok sayıda kız öğrencinin ifadesine başvuran polis ekipleri, olayın 3 kız öğrencinin birkaç hafta önce arkadaşlarını korkutmak için yaptığı şakayla başladığını tespit etti.

Makyaj malzemeleriyle yüzlerini boyayan bu 3 kızın, "yurttaki arkadaşlarını korkutmak için birkaç kez şaka yaptıklarını ancak yurt genelinde endişenin yayılması üzerine bundan vazgeçtiklerini" söylediği öğrenildi.

Öte yandan, yurtta durumun normale dönmeye başladığı belirtildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili yapılan ön incelemede, yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girişinin olmadığının belirlendiği, yaşananların, öğrencilerin maksadını aşan bir girişiminden kaynaklandığı ve konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirildiği bildirilmişti.

Konuyla ilgili Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise yurttaki öğrenciler arasında huzursuzluk ve paniğine sebep olan olayla ilgili somut ve anlaşılır bulgulara rastlanılmadığı belirtilerek, "Saat 04.30 civarında panikle yurttan dışarıya çıkan 100-150 civarındaki öğrenciden 8'i rahatsızlanarak hastaneye intikal ettirilmiş, tedavileri sonucu tekrar yurda dönmüş ve tüm öğrenciler yurda giriş yapmışlardır. Öğrencilerin panik ve korkusuna neden olan psikolojik ortamın sebebine yönelik araştırmalar ve idari tahkikat devam etmekte olup, öğrencilerin güvenli bir şekilde yurtta barınabilmeleri için ilave her türlü tedbir, İl Emniyet Müdürlüğü ve Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünce alınmıştır" ifadelerine yer verilmişti.
Kaynak: AA