İzmir'e Et Entegre Tesisi Yatırımı

İzmir'de 4 yıldır atıl durumda olan et entegre tesisi yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla yenilerek hizmete açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Tansaş'ın özelleştirilmesinin ardından kapatılan ve 4 yıldır kullanılmayan Buca Et Entegre Tesisi'ni satın alan Dülger Et Entegre Tesisleri şirketinin yenileme yatırımı tamamlandı.

Yazılı açıklama yapan Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bora Dülger, 6 aylık süreçte 200 kişilik ekiple gece gündüz çalışarak tesisi baştan aşağıya yenilediklerini ifade etti.

Egenin en büyük entegre tesisini kurduklarını kaydeden Dülger, şu ifadelere yer verdi:

"Eski Tansaş Et Entegre Tesislerinin devre dışı kalmasıyla ege için çok büyük bir eksiklik yaşanıyordu. Hayvan kesiminden tutun da soğuk hava depolarında saklanmasına, tüketiciye ulaştırılmasına kadar birçok sorunu hepimiz yaşadık. Ciddi bir ekonomik kayıp da meydana geldi. Tüm bunlar geride kaldı. Dülger Et Entegre Tesisi İzmir’le birlikte egenin tamamına hizmet verecek. İzmir de sektöre yön veren şehir olmaya devam edecek."

Tesis bünyesindeki padokların 16 bin metrekare kapalı alanda 10 bin küçükbaş, 3 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olduğunu bildiren Dülger, günde 700 büyükbaş ve 7 bin küçükbaş kesim yapabileceklerini, imalathane bölümünün ise günde 60 ton et parçalama ve ambalajlama, 1 ton sucuk, 1,5 ton sosis, 1 ton salam ve 2,5 ton hamburger köfte üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA