Göktürk'te Bir Vatandaş Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğradı

Göktürk’te bisikletle evine dönen İrfan Yıldızdal, civarda bulunan sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Tedavi için Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek kuduz aşısı olan Yıldızdal,“Sadece bugün saldırıya uğramadım, bu olayı daha önceden de yaşadım”dedi.

Göktürk'te Bir Vatandaş Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğradı
Eyüpsultan Göktürk Mahallesinde, sabah 08.30’da işten çıkarak bisikletle evine dönen İrfan Yıldızdal, önüne çıkan 5 - 6 köpeğin yoldan geçen arabalara ve köpeklerden bir tanesinin de kendisine saldırdığını iddia etti.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi yapılan Yıldızdal’ın bacağının 2 yerinden ısırıldığı tespit edildi. 1 ay süresince gözetim altında tutulacak ve 5 doz kuduz aşısı olacak Yıldızdal, ilk tedavisinin ardından taburcu edildi.

’’Bu olayı daha önceden de yaşadım’’

Daha önceden de köpeklerin saldırısına uğradığını belirten Yıldızdal,“Yine işe giderken 4 - 5 köpek tarafından Hisar Okulu karşısında yere yatırılarak saldırıya uğradım. Sağolsun oradan geçen motorlu arkadaşlar beni kurtardı. Bu durumdan şikayetçiyim”dedi.



’’Bir insanın canına bir şey olsa burada belediye sorumlu’’

Eyüpsultan Belediyesi’nin sokak hayvanları için başlattığı bakım, aşılama ve sahiplendirme çalışmalarını desteklediğini belirten İrfan Yıldızdal,“Göktürk dışında bulunan ölü hayvanları burada ölmüş gibi gösteren insanlarımız var. Yazık yani böyle yaparak diğer insanları kışkırtıp belediyeyi haksız duruma düşürüyorlar. Bir tane insanın canına bir şey olsa burada belediye sorumlu, yönetim sorumlu. İnsanlarımız bunları düşünemiyorsa kendi vicdanlarına bırakıyorum. Bu konuda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum”dedi.

Kaynak: İHA