GKV'de Barış Elçileri Görev Başında

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında hayata geçirilen "Barış Elçileri" projesi kapsamında görev sürelerini tamamlayan barış elçileri görevlerini yeni barış elçilerine devretti. Düzenlenen törende başarıyla görev yapan barış elçilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür edilirken barış elçiliği beratı verildi.

GKV'de Barış Elçileri Görev Başında
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde oluşturulan barış köşesinde görev yapan barış elçileri, görev sürelerinin tamamlanmasının ardından yeni seçilen arkadaşlarına görevlerini devretti. Dünya barışına katkı sağlamak, insanlar arasındaki sorunlara çözümler üretmek ve barışın öneminin kavranması yönünde birçok sosyal sorumluluk projesini geliştirmek ve uygulamak üzere, GKV Özel Okullarında uygulanan barış elçiliği öğrenciler için önemli bir görev olarak gösteriliyor.

Uygulama kapsamında, Eylül-Ekim 2017 tarihleri arasında başarıyla görevlerini yerine getiren barış elçileri, görev süresince gerçekleştirdikleri faaliyetleri arkadaşlarıyla başlayarak, görevlerini yeni seçilen arkadaşlarına devretti. Devir teslim töreni sırasında konuyla ilgili görüşlerini ifade eden GKV Özel Okulları İlkokul Müdürü Mustafa Şenel, barış elçiliği görevinin önemli bir misyon taşıdığını ve öğrencilerin özellikle dünya barışına katkı sağlamak için çeşitli projeler ürettiğini ifade ederek, uygulamanın başarıyla devam ettiğini belirtti.

Şenel yaptığı değerlendirmede, “Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu öğrencileri 2017-2018 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen ve GKV Özel İlkokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenleri Gökçen Bindal, Gökçe Uslu ve Fatma Okuyucu Hekim rehberliğinde yürütülen “Barış Elçisi” uygulamasında ikinci aşamaya geçti. Barış Elçisi olarak seçilen öğrenciler, arabuluculuk görevi ile Barış Köşesinin doğru şekilde kullanımına katkı sağlıyorlar. Barış Elçileri, iletişim becerileri gelişmiş, farklılıklara saygılı, öfke yönetimini sağlayabilen bireyler arasından seçiliyor. Her sınıftan ayda bir kez olmak üzere değişen bir öğrenci yeni barış elçisi seçiliyor. Geçtiğimiz Eylül-Ekim ayında ilk kez Barış Elçilerini seçen öğrenciler bu kez Kasım ayı için ikinci barış elçilerini seçtiler. Eylül-Ekim ayı Barış Elçilerine görevi başarıyla tamamlamaları sebebiyle Barış Elçisi Sertifikalarını takdim etti. Eylül-Ekim ayı Barış Elçileri ise Kasım ayında görev yapacak olan Barış Elçilerine başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA