'Forrest Gump' Pastası Avrupa'dan Ödül Getirdi

Çanakkale'de 34 yıldır pastanecilik yapan Çoban, 'Forrest Gump' adlı filmin başrol karakterini betimleyen pasta ile Avrupa Pasta Yarışması'nda 2'ncilik ödülüne layık görüldü.

Çanakkale'de 34 yıldır pastanecilik yapan Hasan Çoban, "Forrest Gump" adlı filmin başrol karakterini betimleyen pasta ile Avrupa Pasta Yarışması'nda 2'ncilik ödülünü aldı.

İsviçre'nin Zürih kentinde 19-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen yarışmadan ödülle dönen Çoban, sahibi olduğu pastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya 88 pastanın katıldığını belirtti.

Hasan Çoban, önemli bir başarı kazandıklarını ifade ederek, "Aslında birinci olmayı hedefliyorduk ama pastayı uçakla, özel korumayla götürüyoruz. Bu yüzden eserde birkaç sorun yaşandı. Boyun altında kırılma ve çatlamalar oldu. Jüri de pastaları çok ince detayına kadar incelediği için eserimiz 2'nci oldu. Buna da şükür. İsviçre'de Türkiye ve Çanakkalemizi temsil ettik." diye konuştu.

Birebir benzetme konusunda çok titiz davrandıklarını vurgulayan Çoban, şöyle devam etti:

"Pastamızı yaparken 1994 yılında başrolünü Tom Hanks'in oynadığı 'Forrest Gump' filminden esinlendik. Eserle ilgili esinlenme konusunda çok bilinen bir tema olması gerektiği için bunda karar kıldık. Aslında biz Kleopatra yapacaktık. Hatta çalışmalarımıza da başlamıştık. Ancak taşırken uçak ölçülerinde sıkıntı olacağı için geri adım atmak zorunda kaldık ve Forrest Gump'ı yaptık. 3 gün boyunca sergilenen eser, herkes tarafından çok beğenildi. Bu tepkilerden doğru bir tema işlediğimizi düşünüyorum. Eserimiz çok ses getirdi. Birebir benzetmeyi sadece biz yaptık. Başka benzetme eser yoktu. Bizim meslek grubunda benzetme yapmak gerçekten çok zordur. Her türlü eseri yapabilirsiniz ama insanları birebir benzetmek gerçekten çok zordur."

Hasan Çoban, pastanın yapımının 13 gün sürdüğünü belirterek, gelecek yıllarda bu başarıyı daha da üst noktalara taşımayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA