Divan Yolu Yeni Görünümüne Kavuşuyor

Tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan divan yolu ile çarşı bölgesinde başlatılan cephe iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Divan Yolu Yeni Görünümüne Kavuşuyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Koruma ve Denetleme (KUDEM) Müdürlüğü, kentin en işlek caddesi olan Divanyolu Caddesinde cephe iyileştirme çalışması başlattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışma kapsamında Balıklıgöl, Haşimiye Meydanı, Yıldız Meydanı ile Kapaklı Pasajı arasında kalan yol güzergahındaki iş yerleri, binalar ve tescilli yapılarda aslına uygun olarak düzenleme çalışması yapılıyor. Proje kapsamında, tente, tabela ve dış cephe boyamada Divanyolu Caddesinde standart uygulama yapılırken, Divanyolu caddesinde görüntü kirliliği ortadan kalkmış olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önce kentin Haleplibahçe, Topdağı, Harran Kapı Caddesi, Birecik, Siverek Viranşehir ilçesinde de dış cephe düzenlemesini tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunmuştu.

“Cephe düzenleme çalışmalarımız sürecek”

Büyükşehir Belediyesi olarak amaçlarının tarihi ve turistik bölgelere giden yoğun güzergahları daha güzel bir görünüme kavuşturmak olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, il merkezi ve ilçelerde uygulamanın devam ettiğini söyledi.

Çiftçi, "Şanlıurfa’yı seven bir kadro ile bir çok noktada cephe düzenleme çalışmaları başlattık. Bu yönde de çok güzel tepkiler aldık. Şehrimize güzel bir görünüm kazandırmak ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmaya yönelik uygulamamız devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA