Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi tarafından Kumyol Caddesi'nde yapılan asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kumyol Caddesi'nde Telekom ve TESKİ ile bazı firmalar tarafından yürütülen altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediye tarafından yürütülen asfaltlama çalışmalarının sona erdiğini söyledi.

Sarıkurt, çalışmanın son etabı olan Eski Sanayi Sitesi ile Hanife Şefik Celep İlkokulu arasında gerçekleştirilen asfaltlama çalışmaları kapsamında bölgede binde ve aşınma tabakalarını kapsayan 2 kat asfalt serimi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yağmur suyu hattının döşendiği Kumyol Caddesi'ndeki üstyapı çalışmaları kapsamında ise kaldırım altı beton atımı, granit malzemeden oluşan kaldırım yapımı ve otogar önü meydan düzenlemesi yapıldığını belirten Sarıkurt, ''Kumyol Caddesi'ndeki alt ve üstyapı faaliyetlerinin sonuçlandırılmasıyla cadde modern ve yeni bir görünüme kavuşurken şehir içi ulaşım faaliyetlerini yürüten araçlar güzergahları olan Kumyol Caddesi'ni kullanmaya başladı.'' dedi.

- Satranç kursiyerleri Bulgaristan'da dereceye girdi

Çorlu Belediyesi satranç kursiyerleri Bulgaristan'da düzenlenen satranç turnuvasından başarıyla döndü.

Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde düzenlenen ve 6 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada yer alan Çorlu Belediyesi satranç kursiyerlerinin farklı kategorilerde elde ettikleri başarılarla Çorlu'ya döndüğünü söyledi.

Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya ve Sırbistan’dan Plovdiv’e gelen 300’den fazla satranç oyuncusunun yer aldığı uluslararası satranç turnuvasında Çorlu Belediyesi'nin boy gösterdiğini ifade eden Avcı, ''Kursiyerlerden Esma Doğa Duran 11-14 yaş grubu kızlarda birinci olurken, Asya Arslan 8-11 yaş grubu kızlarda üçüncü, Ateş Atabay Ayhan ise 5-7 yaş grubu erkeklerde dördüncü olarak göğsümüzü kabarttı. Bütün satranç sporcularımızı tebrik ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

- Çorlu TSO'da toplantı

Çorlu'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) işbirliğiyle "Oda ve Borsalar Akreditasyon Çalışmaları Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.

Çorlu TSO'nun ev sahipliğinde çok amaçlı salonda gerçekleşen toplantıda açılış konuşması yapan Çorlu TSO Genel Sekreteri ve TOBB Akreditasyon Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karağöz, Çorlu ve Çorlu TSO hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Karagöz, "Çorlu ülkemizin 4. büyük sanayi kentidir. 855 sanayi firmasına ev sahipliği yapmaktayız. Çorlu TSO olarak faal 7 bin 259 üyeye hizmet vermekteyiz. Artan yatırımları ile sürekli göç alan bölgemiz, istihdam, sanayileşme ve nüfus bakımından ilk sırada yer almaktadır. Üretimin merkezi konumuna gelen Çorlu tekstil üretiminin de başkenti olmuştur.'' dedi.

Konuşmaların ardından TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri Özge Karatepe, "Akreditasyon Kılavuzu Revizyonu Kapsamında Yeni Puanlama Sistemi Konusunda" , Eğitmen Yücel Congur ise "Sosyal Beceri ve Etkili İlişkiler Kurabilme Becerinizi Geliştirme" konuları hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA