Cezaevlerinde Üretilen El Emeği Göz Nuru Ürünler İlgi Görüyor

Gaziantep'te 60 ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutuklularca üretilen gıdadan tekstile, mobilyadan el sanatlarına kadar yüzlerce çeşit ürünün yer aldığı 'İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nı 4 günde 60 bin kişi ziyaret etti İşyurtları Kurumu ARGE ve Tanıtım Pazarlama Şube Müdürü Çelebi: 'Dünyada eşi benzeri olmayan bir etkinlik. Resmi kurumların böyle kapsamlı etkinliği olan başka ülke bilmiyorum. Dünyaya bu anlamda örnek olduğumuzu düşünüyorum'

Gaziantep'te, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunca düzenlenen "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" nı 4 dört günde 60 kişi ziyaret etti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 3 Kasım Cuma günü açılan fuarda, 60 ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutuklularca üretilen gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün yer alıyor.

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu ARGE ve Tanıtım Pazarlama Şube Müdürü Menderes Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Fuarın, hükümlü ve tutukluların eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında ürettikleri el emeği, göz nuru ürünlerin tanıtımı ile satışının yapılması amacıyla düzenlendiğini ifade eden Çelebi, her yıl farklı ilde gerçekleştirdikleri serginin yedincisini Gaziantep'te yaptıklarını dile getirdi.

Çelebi, Gazianteplilerin fuara yoğun ilgi gösterdiğini kaydederek, "İlk dört günde 60 bin civarında ziyaretçimiz oldu. Hafta sonu tabir yerindeyse iğne atsanız yere düşmezdi." diye konuştu.

Fuarın dünyada eşi benzeri olmayan bir etkinlik olduğunu dile getiren Çelebi, "Vatandaşlarımız özellikle Sinop Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlüler tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Süleyman Şah Türbesi ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na büyük ilgi gösteriyor. Resmi kurumların böyle kapsamlı etkinliği olan başka ülke bilmiyorum. Dünyaya bu anlamda örnek olduğumuzu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA