Çarpık Yapıların Yerini Modern Yaşam Alanları Alıyor

Şehitkamil Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çarpık yapıları yıkarak yerlerine modern yaşam alanları yaparak tehlike arz eden yapılardan kurtulmuş bir ilçe oluşturma hedefiyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çarpık Yapıların Yerini Modern Yaşam Alanları Alıyor
Şehitkamil Belediyesi, Türkiye genelinde uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları içerisinde hayata geçirdiği projelerle, evini kamulaştırdıktan sonra yıktığı vatandaşlara modern yaşam alanlarında yaşama imkanı sunuyor. Evi yıkılan vatandaşlara koşulsuz, kurasız ev alma hakkı tanıyan ilk belediye olan Şehitkamil Belediyesi, bugüne kadar kamulaştırma konusunda vatandaşların en ekonomik ve nitelikli konutu almasını sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “İpekyolu-Onatkutlar kentsel dönüşüm ve gelişim alanında toplam 570 bin 176 metrekare alanda çalışma yürütüyoruz. Bugüne kadar toplam 698 binadaki bin 681 konutun kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirdik. Evlerini yıktığımız vatandaşlarımızın barınma ihtiyacına duyarsız kalmadık. Bu kapsamda birçok ev inşa ettik” dedi.

“Mahallemizin çok güzel olacağından eminiz“

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Fevzi Paşa Mahalle Muhtarı Zeki Kabak, “Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, depreme karşı dayanıksız, plansız yapılaşmış evlerin yıkılması yönünde doğru çalışmalar yürütüyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra mahallemizin çok güzel olacağından eminiz. Kentsel dönüşüm dolayısıyla harabe evlerini satarak Şehitkamil Belediyemiz tarafından Seyrantepe’de yapılan evlere taşınan vatandaşlarımız çok memnun. Taşınan vatandaşlarımızla karşılaştığımızda duydukları memnuniyeti anlatıyorlar. Mahallemizde yıkımı yapılan evlerin çok dayanıksız olduğunu kendi gözlerimizle gördük. Yeterli miktarda çimento ve demir kullanılmamış çok sayıda ev yıkıldı. En ufak bir depremde bu evler zaten yıkılırdı. Belediyemiz depremden önce tedbir almak için çalışıyor” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümün hayati önem taşıdığını dile getiren Yeşilova Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Kargın, “Bizim mahallemizde kentsel dönüşüm kapsamında bulunan evlerin hepsi kötü evler. Depreme karşı hazırlıklı olmalıyız. Vatandaşlarımızın da Şehitkamil Belediyemize yardımcı olmasını istiyoruz. Kentsel dönüşümün ileriki zamanlarda bize çok faydası olacak. Bugüne kadar kentsel dönüşüm için evlerini veren kişilerin hepsi çok memnun oldu. Sıkıntılı evlerin yıkılması bizim için çok iyi oldu. Kentsel dönüşümde evi yıkılan vatandaşlarımız için Şehitkamil Belediyemiz, depreme dayanıklı evler yaptı. Belediyemizin evlerinden alan vatandaşlarımız, her zaman memnuniyetlerini anlatıyor. Vatandaşlarımız, çok güzel dairelerde oturuyor. Ben, mahalle muhtarı olarak mahalle sakinlerim adına Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum. Güzel bir mahalle, güzel bir Şehitkamil olsun istiyoruz. Başkanımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun bu işi başaracağını biliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA