Burhaniye'de Hukuk Sevdalıları Adliyeyi Ziyaret Etti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesi Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Kulübü öğrencileri, Edebiyat Öğretmeni Ahmet Altınsoy’un danışmanlığında Hukuk Sevdalıları projesini başlattı. Proje gereği okulun 12. sınıf öğrencileri Burhaniye Adliyesini ziyaret etti.

Burhaniye'de Hukuk Sevdalıları Adliyeyi Ziyaret Etti
Celal Toraman Anadolu Lisesi’nde, özellikle TM puan türünde tercih yapacak öğrencilere yönelik hukuk eğitimi düşünenler için bir dizi etkinlik düşünülürken, projenin ilk ayağı gerçekleştirildi.

Celal Toraman Anadolu Lisesi öğrencilerini kabul eden Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, hukuk sevdalısı öğrencilere, önce hukuk eğitimi hakkında bilgi verirken, adliye sistemini tanıttı. Ağır ceza mahkemesi salonunu açarak öğrencilerin mahkeme salonu içinde bir davanın nasıl yürütüldüğü konusunda teorik bilgiler veren Başsavcı Hüseyin Tuncel, öğrencileri mahkeme heyeti biçiminde görevlendirerek uygulama yaptı. Öğrencilerin çeşitli sorularına cevaplar veren Tuncel, hukuk alanının tüm yönlerini tanıttı. Hukuk sevdalısı gençler, etkinlikten büyük keyif aldıklarını belirtirlerken, öğrenciler, Başsavcının liderliğinde Burhaniye T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunu da ziyaret ettiler. Kendilerini kapıda karşılayan Kurum Müdürü Nuri Ünal, ekibe cezaevini tanıttı. Öğrenciler, cezaevi birimlerini gezdi. Hukuk algısı ve işleyişi için bir de dava izleyen CTAL öğrencileri, çok önemli anılarla projenin ilk ayağını tamamlamanın mutluluğunu yaşadılar. Projenin devamında avukatlık mesleğinin tanıtımı ve avukatlık stajı konusunda etkinlikler yapılacağını belirten Öğretmen Ahmet Altınsoy, bu etkinliklerde kendilerine destek olan başta Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel ve Burhaniye T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nuri Ünal’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA