Bu Lokantada Şehit Çocuklarından Para Alınmıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir lokanta, şehit çocuklarına yönelik yaptığı uygulama ile gönülleri fethetti. Lokanta işletmecisi Abdullah Aktaş, işletmesinde şehit çocuklarının yeme ve içmelerinden ücret almadığını, onların hesaplarının babaları tarafından canları ve kanları ile zaten vatanın bölünmez bütünlüğünün korunmasında ödendiğini açıkladı.

Bu Lokantada Şehit Çocuklarından Para Alınmıyor
Atatürk Bulvarı üzerinde 24 saat hizmet veren Okyanus lokantası işletmecisi Abdullah Aktaş, “Eğer biz bugün burada rahat ve huzurlu bir şekilde ticaret yapabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği bu vatan toprağı üzerinde Türk insanının birliği, dirliği ve huzuru için binlerce şehit verildi.

Bu şehitlerimizin emaneti olan çocukları bizlere emanet edildi. Bu emaneti layıkıyla taşımak bizlerin görevi. Eğer biz bugün burada huzur içinde ticaret yapabiliyorsak bu çocuklarımızın babaları sayesinde yapıyoruz. Bizim şehit çocuklarımız için yaptığımız uygulama denizde bir kum tanesi. Esnaflarımızın, işadamlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA