Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik Açıklaması

'Bütün Türkiye sathında sadece OSB'lerdeki üretim değil, bu üretimin daha nitelikle hale gelmesi ve daha yüksek katma değere dönüşmesi içinde 'ne yapılabilire' bakıyoruz'.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, "Bütün Türkiye sathında sadece OSB'lerdeki üretim değil, bu üretimin daha nitelikle hale gelmesi ve daha yüksek katma değere dönüşmesi içinde 'ne yapılabilire' bakıyoruz. '' dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Çelik, berberinde Mardin Valisi Mustafa Yaman ile Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Burada iş adamları ile bir araya gelen Çelik, bakanlık olarak Mardin'deki sanayi çalışmalarına her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Çelik, üretimle refahın geliştiğini, bunun için Türkiye'de daha nitelikli üretimin gelişmesi için çaba harcadıklarını aktaran Çelik, şöyle konuştu:

"Yüksek teknolojik ürün üretim imkanlarını geliştirmeye yoğunlaştık. Bütün Türkiye sathında sadece OSB'lerdeki üretim değil, bu üretimin daha nitelikle hale gelmesi ve daha yüksek katma değere dönüşmesi içinde 'ne yapılabilire' bakıyoruz. Ar-Ge merkezleri kurulsun istiyoruz. Türkiye'deki Ar-Ge'lerimizin sayısı çok yükseldi. Bu yıl tasarım merkezleri ile beraber 900'ü bulacağız diye inanıyoruz."

Son 2 yılda Ar-Ge Reform Paketi, Üretim Reform Paketi ve Fikri Ve Sınai Mülkiyet Hakkı Kanunun çıkarıldığını anımsatan Çelik, sanayici ve girişimcilerin bundan en yüksek şekilde faydalanması gerektiğini ifade etti.

Vali Yaman ise Mardin OSB'nin yüzde 100 dolu olduğunu, 2. OSB çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Bakan Yardımcısı Çelik ve beraberindekiler daha sonra bazı fabrikalarda incelemede bulundu.

Kaynak: AA