Bilgisayar Bağımlılığı Kıl Dönmesine De Neden Oluyor

Günümüzün en büyük hastalıklarından biri olan ve özellikle çocuklarda hareketsizliğe neden olan bilgisayar bağımlılığının kıl dönmesi rahatsızlığına da neden olduğu belirtildi. Ege Liva Hastanesi hekimlerinden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Kanlıöz, özellikle 13-18 yaş arası çocukların uzun süre bilgisayar başında oturmalarından kaynaklı kıl dönmesi rahatsızlığına yakalandığını belirterek sorunun sürekli oturarak çalışanlarda da daha sık görüldüğünü kaydetti.

Bilgisayar Bağımlılığı Kıl Dönmesine De Neden Oluyor
Çocuklarda oyun alışkanlıklarının değişmesi ve dijital bağımlılığın artması ile birlikte daha az hareket etmelerinden kaynaklı rahatsızlıklardan birinin de kıl dönmesi olarak karşılaşılmaya başlandığını ifade eden Ege Liva Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Kanlıöz, sağlık için daha çok hareket edilmesini önerdi. Kanlıöz, “Maalesef saatlerce bilgisyar başından kalkmayan çocuklar kıl dönmesi, anal fistül ve hemoroid gibi anal bölge hastalıklarına daha çok yakalanmaya başladı.

Erkeklerde sıkça görülen kıl dönmesi günümüz teknolojisi ile daha kolay ve kısa sürede tedavi edilse de hastalığa yakalanmamak için uzun süre aynı pozisyonda oturulmamasını önerdi.

Kıl dönmesini, derinin iç tabakasına ilerleyen kılların oluşturduğu kronik iltihap durumu olarak tanımlayan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kanlıöz, “Kıl dönmeleri dökülen kılların yer çekimi etkisi ile vücuttaki çukur alanlarda birikerek oluşabildiği gibi, en sık kuyruk sokumu, göbek deliği ve genital bölgede görülür. Risk faktörleri arasında kıl yoğunluğunun fazla olması nedeniyle erkeklerde daha sık görüldüğü gibi bayanlarda da görülebilen bir rahatsızlıktır. Günümüzde çağın hastalığı olarak bilinen bilgisayar bağımlıları risk altında olduğu gibi işi gereği bilgisayarın başından uzun süre kalkmayan ve oturarak çalışanlar da risk altında kalıyor” diyerek hareketsizliğin kıl dönmesine de neden olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA