Başkan Asya, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

MUŞ – Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Asya, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
2014 yılında çıktığı hizmet yolunda istişare etmeyi gelenek haline getiren Belediye Başkanı Feyat Asya, merkez mahalle muhtarlarıyla aylık toplantılarını sürdürüyor. Her ay farklı yerlerde düzenlenen toplantının bu ayki adresi Muş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Sunay Mahallesi Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evi oldu. Halk oylaması ile mahalle statüsüne geçen Güzeltepe ve Bağlar mahallesi muhtarları da ilk defa istişare toplantısına katıldılar.

‘Ortak Akıl Birlikte Yönetim’ ile ideal bir şehrin inşasını paydaşlarla istişare ederek gerçekleştirebileceklerini belirten Başkan Asya, bu anlayışı bugüne kadar sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Görev süresinin dördüncü yılına girmesine rağmen bu tür toplantıları hiç aksatmadıklarını kaydeden Başkan Asya, halkın kendilerini takdir ettiği zamana kadar istişare geleneği ile hizmet edeceklerini vurguladı. Başkan Asya, “Sizlerle bir araya geldiğimiz her dönemde bir önceki dönemde yaptıklarımız ile kıyas yaparak istişare ediyorduk. Bugün Allah’a şükürler olsun ki sizlerle paylaşarak yapmayı hedeflediğimiz projelerimizin büyük bir kısmını hayata geçirirken, diğer kısmını da an itibari ile uygulamaktayız. Bu çalışmalar yapılırken de yine sizlerle koordineli bir şekilde hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz. Muhtarlarımız da bizim gibi vatandaşların çoğunluk tercihi ile görev üstlenmiş seçilmişlerdir. Onlar da kendi bölgelerinde yapılan veya yapılması gereken hizmetlerle ilgili halka karşı sorumludurlar. Vatandaşların kamu kurumlarla arasındaki bağı kuran muhtarlarımız ile bu kadim şehre gerekli hizmetleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.



“Sosyal sorumluluk projelerini de uygulamaya devam edeceğiz”

Yapılan çalışmalarla ilgili muhtarları bilgilendiren Başkan Feyat Asya, “Daha önce sizlerle paylaştığımız birçok tesisimiz şu an hizmet vermekte. Bunun yanı sıra şu an sizleri ağırladığımız bilgi evi projelerimiz hayata geçti. Muratpaşa ve Sunay mahallelerinde hizmete açtığımız bilgi evlerini bütün mahallelerimizde yapacağız. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun teşrifleri ile açılışını yaptığımız bu tesislerde çocukların, gençlerin ve bayan kardeşlerimizin bilgiye ulaşmalarını kolaylaştıracağız. Yaptığımız dev yatırımların yanında bu tür sosyal sorumluluk projelerini de uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Karni Deresi Rekreasyon Projesi hakkında konuşan Başkan Asya, “Yaklaşık iki yıldır yapımı devam eden Karni Deresi projesi tamamlandı. Atıl durumdaki bir alandan vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği bir projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz. 100 bin metrekare alan üzerine kurduğumuz yeşil alanı en ince ayrıntılarını göz önünde bulundurarak tasarladık. İnşallah Yeşilyurt Mahallesi’nde yapacağımız Kültür Park projesi, Karşıyaka’da yapacağımız 2023 Hatıra Ormanı ve Eski Devlet Hastanesi yerleşkesinin yerine yapacağımız Kent Meydanı projesi ile yeşil alan kapasitesini daha fazla arttırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın yapılan hizmetlerden memnun olması bizleri daha fazla motive ediyor”

Mezarlıkların bakım ve onarımını düzenli olarak yaptıklarını kaydeden Başkan Asya, “Mahallelerimizde bulunan mezarlık alanlarını belirli periyotlarda bakımını yapıyoruz. İhtiyaç duyulan mezarlıkların da çevre düzenlemelerini yaptık. Şeyh Haşim Mezarlığı ve Şehir Mezarlığında bu yıl kapsamlı bir çalışma yaptık. Bu konuda sizlerin ve vatandaşların memnuniyeti sürekli alıyoruz. Halkımızın yapılan hizmetlerden memnun olması bizleri daha fazla motive ediyor. İnşallah bu konuda çok daha güzel işler çıkaracağız. Bununla beraber tarihi yapılarımızı korumak adına daha önce yıkılan Tarihi Muratpaşa Camii’nin araştırma kazısını yaptık. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile sürekli iletişim halindeyiz. İnşallah gelecek yıl yapım çalışmaları başlar ve 2019 yılında halkımızın ibadetini yapacağı tarihi camimizi birlikte hizmete açacağız. Yıldızlı Hanımızın da aslına uygun restore edilmesi için başlattığımız çalışmanın sonuna geldik. Tarihi hanın restorasyonu için ihale yaparak yüklenici firmaya yer teslimi yaptık. İnşallah en kısa sürede yapımına başlanacak. Aynı şekilde Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi de tamamlanma aşamasına geldi. Çevre düzenleme çalışmasının tamamlanması ile hak sahiplerine evlerini teslim ederek önemli bir hizmeti daha halkımızla buluşturmuş olacağız. Kale Mahallesi’nde başlatılan yol genişletme gibi rutin çalışmaların tamamlanması ile şehir içi ulaşım ağını bu bölgeye de yönlendireceğiz. Bu mahalleye gidecek araçlar için güzergahlar belirleyerek vatandaşlarımızın rahat bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Zafer Mahallesi’nde başlattığımız 18. Madde uygulaması da önümüzdeki günlerde tamamlanıyor. Bu çalışmadan sonra bu bölge için kabul ettiğimiz imar planına göre modern yapıların yapılmasını sağlayacağız. Bu proje ile sarı bloklarda kalan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermiş olacağız” şeklinde konuştu.



“İster istemez sıkıntılar yaşandı”

Son olarak altyapı projesine değinen Başkan Asya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Malumunuz bu yıl şehrimizin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi için ilk kazmayı vurduk. Yaklaşık 5 aydır birçok noktada kazı ve döşeme çalışmaları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. İster istemez sıkıntılar yaşandı. Biz bu projemize başlamadan önce yine sizlerle bir araya geldik. Yaşanacak sıkıntıları hep beraber göğüsleyerek şehrimizi büyük bir sıkıntıdan kurtaracağımızı söyledik. Bu konuda ciddi bir mesafe kat edildi. 3 ana güzergahımızdaki kazı çalışmaları tamamlandı. Geçici olarak asfalt kaplama yaptık ve halen yapmaya devam ediyoruz. Gelecek yıl geçici olarak yaptığımız üst yapı çalışmasını çok daha sağlam ve modern bir şekilde yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu konuda yine sizlerin de desteği ile başarıyı yakalayacağız. Niyetimiz hizmet, Rabbim bizi bu yolda önce kendisine sonra da bizlere güvenen halkımıza karşı mahcup etmesin.”

Başkan Asya, konuşmasının ardından mahalle muhtarlarının talep ve görüşlerini aldı.
Kaynak: İHA