Astsubay Ömer Halisdemir'in Şehit Edilmesi Davasında 10. Celse

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Astsubay Halisdemir’in şehit edilmesine ilişkin 18 sanık hakkında açılan davanın 10. celsesi başladı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, sanık yakınları, taraf avukatları, müştekiler Ömer Halisdemir’in kardeşleri ile müşteki İsmail Oğuz katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Hüsniye Erdoğan da duruşmayı takip etti. Davanın bugünkü celsesi sanıkların çapraz sorgusu ile başladı.



Başbakanlık avukatı Halisdemir’e ikinci kez neden ateş edildiğini sordu

Başbakanlık Avukatı Alaaddin Varol, çapraz sorgusu yapılan sanık Hasan Aksoy’a Halisdemir’e ikinci kez neden ateş edildiğini sordu. Darbeci Terzi’yi vurmasının ardından sanıklar tarafından vurulan Halisdemir yerde yatarken nöbetçi subayı Volkan Vural Bal’ın nabız kontrolü yaptığını anlatan Aksoy, "Ben mevzideydim, ambulans geldi. Askerlerden biri çok küçük bir nabız var deyince Volkan Yüzbaşıya ’hemen hastaneye götürelim, konuştururuz’ dedim. Mevziye bakarken iki el ateş sesi geldi. Döndüğümde Mihrali Atmaca silahını yere koyuyordu" diye konuştu.

Aksoy’un sorgusunun ardından Halisdemir’e vurulduktan sonra ateş eden sanık Mihrali Atmaca’nın çapraz sorgusuna geçildi. TBMM Avukatı Sinan Kılıçkaya, ÖKK’deki darbe girişimi faaliyetleri kapsamında yargılanan eski Albay Ümit Bak’ın üzerinde bulunan listeyi Atmaca’ya gösterip "Liste bu muydu?" diye sordu. Atmaca, listeye bakmasının ardından "Bu bizim bulduğumuz liste değil. Bizim liste küçüktü" cevabını verdi. Mahkeme Başkanı da ÖKK’de ele geçirilen 3 adet listenin olduğunu anımsattı.

Sanıklardan İsmail Çınar, Atmaca’ya gösterilen listeyi inceleyerek, "Bu bizim bulduğumuz liste değil. Mihrali Atmaca da yanlış hatırlıyor. Bizim bulduğumuz 17 kişilik bir listeydi. O da Mehmet Ali Çelik’in üzerinden çıktı" ifadelerini kullandı.

Sanıklardan Mehmet Bilge, sorulara cevap vermeyeceğini söyledi.

Mahkeme Başkanı, "Bir bekleseydin, soru olup olmadığını baksaydın, sonra söyleseydin" dedi.

Bilge’ye soru yöneltilmedi.

Duruşmaya, verilen öğle arasının ardından devam edilecek.
Kaynak: İHA