ASKİ Ekipleri Aydın Genelinde Çalışmalarını Sürdürüyor

AYDIN – Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Aydın’ın merkezinden ilçelerine kadar alt yapı çalışmalarına hız verdi.

ASKİ Ekipleri Aydın Genelinde Çalışmalarını Sürdürüyor
Ekipler, Aydın merkez, Köşk, Didim ve Kuşadası İlçeleri’nde kanalizasyon, içme suyu hattı, şebeke yenileme ve sondaj çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ı adeta şantiyeye çevirdi. Soğuk hava, yağmur, çamur demeden tüm ekipler şehrin hizmete ihtiyaç duyulan her yerinde çalışıyor. Bu ekiplerden biri olan Aydın Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri Aydın’ın birçok noktasında çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Eski adı Başçayır olan 4-5 ay önce meclis kararı ile Gazi Mustafa Kemal adını alan Köşk İlçesinin en işlek caddesinde çalışmalarına hız verdi. Bin 500 metre pompa isale hattı, 3 bin 450 metre 280 ve 225’lik PE yeni hat değişimi, 600 metre iyi su değişimi yapılan caddede toplamda yaklaşık 6 bin metreye yakın boru değişimi gerçekleştiriliyor.100 yıl kullanılabilecek dünya standartlarında boru kullanan ASKİ ekipleri çalışmaları 1 ay içerisinde tamamlayacak. Çalışmanın tamamlanmasının ardından hemen asfaltı dökülerek vatandaşların hizmetine sunulacak. Çalışmaları yakından takip eden Köşk halkı, yapılan hizmetin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, bu güzel hizmetten dolayı Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekiplerinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun talimatları doğrultusundaki çalışmaları Köşk ile sınırlı kalmıyor. Aydın’ın turizm cennetlerinden biri olan Didim’de de alt yapı çalışmalarına hız verildi.

Didim merkez Fener Caddesi’nde bin metrelik kanalizasyon çalışması, Fevzipaşa Mahallesi’nde 2 bin metre uzunluğunda 225’lik içme suyu hattı çalışması bulunuyor. Bu arada yeni isale hattı yanında sondaj çalışmaları da yürütülüyor. Bu yıl için 3. ve 4. Sondajlar çakılırken, yazın herhangi bir su sıkıntısı yaşanmaması için önümüzdeki günlerde 5. Sondajda çakılacak. Yapılan bu hizmetleri memnuniyetle karşılayan Didimli vatandaşlar Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiler.

ASKİ ekipleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun talimatları ile Kuşadası ilçesi Türkmen Mahallesi Rıza Saraç Caddesi’nde de ömrünü tamamlamış bin metre içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmasını sürdürüyor. Kuşadası’nda yaz kış ikamet eden vatandaşlar yapılan çalışmadan dolayı Başkan Çerçioğlu ve ekibine teşekkür etti.

ASKİ ekipleri Aydın’ın ilçelerinin yanı sıra Aydın Merkezde de çalışmalar yürütüyor. Başkan Çerçioğlu’nun talimatı ile AYKO 1.Cadde, AYKO 3. Cadde ve Zeytinlik Caddesi’nde toplam 4 bin 650 metre içme suyu yenileme çalışması tüm hızıyla devam ediyor. ASKİ ekipleri önümüzdeki günlerde de Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun talimatları doğrultusunda şehrin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine alt yapı çalışmalarını aralıksız sürdürecek.
Kaynak: İHA