Artuklu Belediyesinden Cadde Ve Sokak Çalışması

Mardin’in merkez Artuklu Belediyesi tarafından yürütülen cadde ve sokak sağlıklaştırma projesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Artuklu Belediyesinden Cadde Ve Sokak Çalışması
Elektrik hatlarının yer altına almasının ardından, MARSU altyapı ve kanalizasyon çalışmalarını tamamladı ve doğalgaz hatları çekildi. Artuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgeye girerek yol yapım çalışmalarına başladı.

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, doğalgazın Mardin’e gelmesiyle birlikte hatların çekilmesi için yapılacak kazı çalışmalarının ardından cadde ve sokakları yeniden sağlıklaştırma projesi yaptıklarını söyledi.



Öztürk, Projeyi ilk etapta Yenişehir Mahallesinde doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı 10 kilometrelik alanda gerçekleştirmek için, bütün alt yapı ve üst yapı kuruluşları kolları sıvadığını dile getirdi. Çevreye ve yerel değerlere saygılı çalışmalar yaptıklarını söyleyen Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, “Bu proje Artuklu İlçemizde hedeflediğimiz noktaya giden yolda önemli bir basamaktı. Altyapı ve üstyapı problemlerini tamamen ortadan kaldıracak projeyi hayata geçirebilmemiz için maddi ve manevi konularda bizleri cesaretlendiren Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman, projenin her aşamasında yanımızda oldu. Trafiğin akışını ve yaya geçişlerini olumsuz etkilememek için Doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı tüm bölgelere sırasıyla girecek olan ekiplerimizin özverisi ve gayretiyle Artuklu yepyeni bir çehre kazanacak” dedi.

Kaynak: İHA