Ardahan'da Arıcılara Eğitim Semineri Verildi

Ardahan’da arı yetiştiricilerine yönelik eğitim semineri verildi.

Ardahan'da Arıcılara Eğitim Semineri Verildi
Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı arıcılara yönelik Carrefour-Sa tarafından ATSO Konferans salonunda eğitim semineri düzenlendi.

Patent alan Ardahan balının daha kaliteli ve daha hijyenik bir şekilde üretilmesinin sağlanması amacıyla düzenlenen seminere katılan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahanlı arı yetiştiricileriyle tanışarak bir süre sohbet etti.

Burada bir konuşma yapan Vali Bilmez, “Arıda ve balda marka olmaya aday olacağız” diyerek şunları söyledi: “Bizim burada petrol aramamıza gerek yok. Çünkü burada petrol yok, mermer yok ama çeşit çeşit çiçek var. Allah, bu bölgeye has bir arı türü vermiş. Çiçeğin özünden polen almada diğer arılardan üstün özellikleri olan Kafkas arımız var. Onun için bu arımıza sahip çıkacağız, balımıza sahip çıkacağız. Emin olun, ciddi olarak arıcılık yapan bir ailenin ekonomik olarak baka hiçbir iş yapmasına gerek yok. Sadece arıcılıkta iyi bir yaşam standardı yakalama imkanı var. Şimdi güzel partnerlerde bulduk. Dünya pazarında marka olan bir firma bugün burada eğitim veriyor. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Biz bu balımızı geliştirmeliyiz, balımıza sahip çıkmalıyız. Bir ürünü üretmek ne kadar zor ise o ürünü pazarlamak daha zordur. İnşallah biz doğal ve tamamen organik balımızla doğru yoldayız. Arıda, balda marka olmaya aday olacağız. İlimle, bilimle, pazar ekonomisiyle arıcılarımızın buluştuğu bir kavşaktayız. Bütün zorlukları başardık ama durmamalıyız. Sürekli kendimizi geliştireceğiz. Bize destek veren, Ardahan balının üretimine, tanıtımına, pazarlanmasına emek veren hocalarımıza, Ticaret odamıza, Carrefour-Sa’ya, gen merkezimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA