AK Parti İzmir İl Başkanı Delican Açıklaması

'Kemeraltı esnafı bu yıl da Venedik olmak istemiyor, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesinin eylülde yenileyeceğini duyurduğu alt yapı yenileme çalışmalarını bekliyor'.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Kemeraltı esnafı bu yıl da Venedik olmak istemiyor, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesinin eylülde yenileyeceğini duyurduğu alt yapı yenileme çalışmalarını bekliyor." açıklamasında bulundu.

Delican, yaptığı açıklamada, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinlediğini aktardı.

Kemeraltı esnafının yatay bir AVM'ye dönüştürülme endişesi taşıdığına ve özellikle Konak Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin uygulamalarından kaynaklı sorunlar yaşadığına dikkati çeken Delican, çarşıyı günde ortalama 100 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

Çarşıdaki esnafın kış ayları yaklaşınca tedirgin olduğunu ifade eden Delican, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kemeraltı esnafı bu yıl da Venedik olmak istemiyor, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesinin eylülde yenileyeceğini duyurduğu alt yapı yenileme çalışmalarını bekliyor. Tarihi çarşı tamam da, kanalizasyon sisteminin, fiber ağ sisteminin de tarihi mi olması gerekiyor. Konak Belediyesi'ne işgaliye ödeyen esnafın ürünü, masası sandalyesi büyükşehir tarafından kaldırılıyor. Şaşkınlar ve bunalmış durumdalar. Yerel yönetimler tarafından kendi kaderlerine terk edildiklerini söylüyorlar. Daha da kötüsü yaptıkları başvurulara karşılık alamamaları. Esnaf, belediyecilik hizmetlerinde muhatap bulamadığından yakınıyor."
Kaynak: AA