Adana Uluslararası Tarım Ve Sera-Bahçe Fuarı'na Doğru

TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Alagöz: 'Dokuz ülkeden yaklaşık 250 tarım profesyonelini ağırlayacağımız fuarlarımız her geçen yıl büyük ivme kazanıyor'.

TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz, yarın açılışı yapılacak 11. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı'na 9 ülkeden yaklaşık 250 tarım profesyonelinin katılacağını belirtti.

Alagöz, kentteki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, 8-12 Kasım tarihlerinde düzenlenecek fuarın uluslararası özellik taşıdığını söyledi.

Tarım sektörünün, beslenme için zorunlu olan gıda maddelerini üretirken sanayi sektörüne de katkı sağladığını belirten Alagöz, fuarların yurt dışına ulaşmada önemli birer kapı olduğunu anlattı.

Fuarın geçen yıl uluslararası nitelik kazandığını ifade eden Alagöz, şunları kaydetti:

"Bu yılki fuar, 10 bin 800 metrekare kapalı, 24 bin 200 metrekare açık olmak üzere 35 bin metrekarelik alanda açılıyor. 9 ülkeden yaklaşık 250 tarım profesyonelini ağırlayacağımız fuarlarımız her geçen yıl büyük ivme kazanıyor. Fuarda İran, Azerbaycan, Gürcistan, Kıbrıs, Bosna Hersek, Makedonya, Filistin, İsrail ve Ukrayna'dan alım heyetleri ağırlanacak. Geniş ürün yelpazesinde açtığımız fuarlarımızda ziyaretçilerimiz modern tarım ve bahçeciliğin ihtiyaç duyduğu her türlü donanım ve teknolojiye ulaşırken aynı zamanda yeni teknoloji ürünleri de yakından takip etme imkanı bulacak."
Kaynak: AA