43 Yıla 43 Fidan Etkinliği

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde belediye, İlçe Orman Şefliği, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Canım Doğa Fidanlığı işbirliğinde yapılan “43 Yıla 43 Fidan” projesi hayata geçti.

43 Yıla 43 Fidan Etkinliği
Düzenlenen fidan dikme programına Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Orman İşletme Şefi Gökmen Mavi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nazmi Duygu, Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Seferoğlu, Müdür Yardımcıları Kazım Kıraydın, Hüseyin Ilgın, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Seferoğlu, bu projede ağaç dikim etkinliğinden çok öğrenciyi ağacın yetiştirilme sürecine dahil etmek, çocuk ve ağaç arasında duygusal bir bağ kurarak geleceğin yetişkin bireyleri olan çocuklarımızın ağaç ve orman konusunda bilinçlenmesinin sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Seferoğlu, "Her sene meydana gelen orman yangınları, sel, erozyon, hızlı şehirleşme, orman alanlarının hoyratça tarıma açılması gibi sebeplerle yok olan orman alanlarının yerine yenilerini oluşturabilmek. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için bu etkinliği gerçekleştirdik" dedi.

Kaynak: İHA