1. Edremit Cumhuriyet Ve Atatürk Koşusu Düzenlendi

Edremit ilçesinde hizmet gösteren bir özel okul, ‘1. Edremit Cumhuriyet ve Atatürk Koşusu’nu gerçekleştirerek, öğrenci, veli ve eğitimcileri bir araya getirdi.

1. Edremit Cumhuriyet Ve Atatürk Koşusu Düzenlendi
Atatürk Haftası nedeniyle, ilçede faaliyet gösteren bir özel eğitim kurumu tarafından organize edilen ‘1. Edremit Cumhuriyet ve Atatürk Koşusu’, Edremit Ferit İdacı Sentetik Sahası’nda düzenlendi.

Sabah saatlerinde okulun öğrencileri ve veliler sahaya geldi ve eğitimcilerle birlikte spor yaptı. Belediye Başkanı Kamil Saka’nın da katıldığı etkinlikte, müzik eşliğinde yapılan sabah sporunun ardından, toplu halde Cumhuriyet ve Atatürk Koşusu gerçekleştirildi.

Daha sonra, öğrenciler farklı kategorilerde yarışmalar yaptı. Yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan okulun kampus müdürü Cengiz Çimen, “Okulumuz, adını Atatürk’ün kurduğu millet mekteplerinden alan bir okuldur. Biz de, hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, hem de 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü ve Atatürk Haftası nedeniyle bugün 1. Cumhuriyet ve Atatürk Koşusu’nu tertip ettik. Tüm velilerimize, öğrencilerimize, eğitimcilerimize ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizlerin aracılığınızla da bu günlerin, bu haftanın önemini vurgulamak istedik” dedi.

Özel okullun ilk okul bölümü Müdürü Şerife Çardaklı Acar ise, “Burada bugün hem öğrencilerimiz, hem velilerimiz, Başsavcımız, Belediye Başkanımız ve eğitimcilerimizle birlikte güzel bir etkinlik yaptık. Bu etkinliğimizi her yıl tekrarlayarak geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Amacımız, öğretmenler, öğrenciler ve velileri bir araya getirip kaynaşmalarını, dayanışmalarını sağlamaktı. Ayrıca sağlıklı bir yaşama özendirmekti. Bunu da başarabildiğimizi düşünüyoruz. Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım ile birleştirerek güzel bir etkinlik yaptık. Emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA