Yüreğir'de Yetişen Ürünler Tarım Fuarı'nda Tanıtılacak

Yüreğir Ziraat Odası, Adana Uluslararası Tarım Fuarı, 11. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda stant açarak, bölgede yetişen ürünlerin tanıtımını yapacak.

Yüreğir'de Yetişen Ürünler Tarım Fuarı'nda Tanıtılacak
TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından bu yıl 11’incisi organize edilen Adana Uluslararası Tarım Fuarı, 11. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı 8-12 Kasım tarihleri düzenlenecek.

Sektöre araç ve ekipman sunan, tarımsal malzeme üreticileri, seracılık malzeme üreticileri, tohum ve fidan üreticileri, traktör firmaları, tarımsal makine firmaları, tarımsal mekanizasyon firmaları, TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarda çiftçiler ve tarımın her alanında faaliyet gösteren üreticilerle bir araya gelecek.

Tarımın kalbi Adana’da 35 bin metrekarelik alanda kurulacak, bölgenin en kapsamlı tarım fuarında, Türkiye’nin en büyük ve bereketli ovalarından birisi olan Yüreğir’deki üreticilerin örgütlü olduğu Yüreğir Ziraat Odası da stant açacak.

Yüreğir Ziraat Odası’nda görevli Ziraat Mühendisleri Sezgi İrkin, Şemsigül Aybaba ve Nurgül Karadoğan fuarda bölgede yetişen ürünler hakkında üreticileri bilgilendirecek.

Pamuğa ağırlık verilecek

Ziraat Mühendisi Şemsigül Aybaba, Yüreğir Ziraat Odası’nın standında başta Yüreğir ilçesi olmak üzere Çukurova Bölgesi’nde yetişen ürünlerin tanıtılacağını söyledi.

Aybaba,”Standımızda, bu yıl desteklemesi artan pamuğun tanıtımına ağırlık vereceğiz. Ayrıca bölgemizde yetişen greyfurt, mandalina, portakal, limon gibi ürünlerin yanı sıra, nar, yer fıstığı ile üretimi son dönemde yaygınlaşan pitahayanın (ejder meyvesi) tanıtımını gerçekleştireceğiz. Stantta, sera ürünleri ve milli tarım projesi çerçevesinde havzamızda üretimi yapılan zeytin, patates ve soğan gibi ürünlerde yer alacak” dedi.

Fuarda sadece ürün tanıtımı yapılmayacağını da dile getiren Aybaba, “Çiftçilerimizi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarım politikaları ile yeni uygulamaları hakkında da bilgilendireceğiz. Ayrıca Yüreğir Ziraat Odası’nın çalışmaları ve bölge tarımının kalkınması için hayata geçirmeyi planladığı projelerimiz hakkında da bilgi vereceğiz” diye konuştu.



Alternatif ürünler anlatılacak

Ziraat Mühendisi Sezgi İrkin ise bölge üreticilerine, yetiştirebilecekleri alternatif ürünler hakkında bilgilendirme yapacaklarını söyledi.

İrkin, önceliklerinin ürünlerin tanıtımını yapmak olduğunu kaydederek, “Ancak bunun yanı sıra çiftçilerimizi yüksek katma değer getirecek ürünler hakkında da aydınlatacağız. Özellikle son yıllarda bölgemizde ekimine başlayan ürünlerin çeşitleri, üretim safhaları ve üretim teknikleri, hangi ürünün ihracatta revaçta olduğu, soğuğa dayanıklı ve raf ömrü uzun ürünlerin nasıl yetiştirileceği ve modern üretim teknikleri hakkında üreticilerimizi bilinçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bölgenin tek uluslararası fuarı

Ziraat Mühendisi Nurgül Karadoğan da Adana Tarım Fuarı’nın bölgenin tek uluslararası fuarı olma özelliğini taşıdığını söyledi.



Karadoğan, şunları söyledi:

Adana Tarım Fuarı en nitelikli fuar merkezi olması nedeniyle Çukurova Bölgesindeki ve çevre şehirlerden gelen çiftçilerimize büyük katkı sağlıyor. Tohumdan gübreye, fidandan sera ekipmanlarına, tarım makinelerine (traktör, biçerdöver) ve yeni üretim teknolojilerine kadar çok çeşitli ve geniş bir ürün hacmine hitap ediyor. En son teknolojiler sergilenmesi açısından inovasyon konusundaki tüm farklılıklar çiftçilerimize geniş bir vizyon sağlıyor. Tüm değerli çiftçilerimizi 8-12 Kasımda Yüreğir Ziraat Odası standımıza bekliyoruz.”

Fuarların önemi tartışılmaz

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ise Yüreğir Ovası’nın Türkiye’nin en bereketli topraklarına sahip olduğuna dikkat çekti. Başkan Doğan, “Onlarca çeşit ürün bir arada yetişebiliyor. Ovamızda üretim, yıl boyunca durmaksızın devam ediyor. Bu fuara katılma amacımız da bereketli ovamızın ürünlerini, Türkiye’nin dört bir yanından gelen çiftçilerimize tanıtmaktır. 5 gün sürecek fuar boyunca üreticilerimizle de daha yakın olup, sorularını yanıtlayacağız” dedi.

Bölgelerin ve ürünlerin tanıtımında fuarların öneminin tartışılmaz olduğunu da belirten Başkan Doğan, Yüreğirli çiftçileri yeni gelişmeleri yakından görmeleri için fuara davet etti.
Kaynak: İHA