Yunus Emre Enstitüsünün Romanya'daki 6. Yılı Kutlandı

Romanya’nın başkenti Bükreş'te Yunus Emre Enstitüsünün ülkede açılışının 6. yılı kutlandı.

Bükreş Devlet Tiyatrosunda düzenlenen kutlama töreninde Golden Horn Brass müzik grubu "Türkiye’nin altın sesleri" adlı bir konser gerçekleştirdi.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve Anchor Grup'un katkılarıyla gerçekleşen konserden önce bir konuşma yapan Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türkiye ve Romanya arasında geçmişe dayanan kültürel bir yakınlık bulunduğunu belirtti.

Ertaş, "Altı yıl önce Romanya'nın Bükreş ve Köstence şehirlerinde açılan Yunus Emre Enstitüleri iki ülke arasında kültür ve dostluk bağlarını perçinledi. Romanya’daki Türk toplumu Yunus Emre Enstitüsüne destek verdiği ve sahip çıktığı için teşekkür ediyorum." dedi.

Bükreş Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Tuna Balkan da "Yunus Emre Enstitüleri dünyanın dört bir yanında hem dilimizi hem de kültürümüzü tanıtmaya, kültür köprüleri kurmaya devam etmektedir. Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yaptığı bu konser de köprülerden biri olma özelliği taşıyor." diye konuştu.

Gerçekleştirdikleri her etkinlikte Türk kültürünü Rumen halkına tanıtmaya devam ettiklerini vurgulayan Balkan, "Gerçekleştirdiğimiz her etkinlikle Türk ve Rumen toplumlarının birbirlerine ne kadar yakın ve ortak değerlere sahip olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Örneğin Golden Horn Brass grubunun değerli üyelerinden biri de uzun yıllardır Türkiye'de yaşamını sürdüren bir Rumen vatandaşıdır." ifadelerini kullandı.

Begüm Gökmen'in kurduğu ve bu sene 13. sanat yılını kutlayan Golden Horn Brass, konservatuvar eğitimi almış ve yaşamlarını klasik müzik sanatçısı olarak devam ettiren müzisyenlerden oluşuyor.

Kaynak: AA