Yüksekova'daki Okul Kantinlerinde Denetlendi

Yüksekova ilçesinde öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda alışveriş yapmaları ve beslenmeleri için okul kantinlerinde kapsamlı denetim yapıldı.

Yüksekova Belediyesi Zabıta, Emniyet, Milli Eğitim ile Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Sağlık Grup Başkanlığı görevlilerince, merkez ve köylerdeki okul kantinlerinde denetim yaptı.

Denetimlerde, satışa sunulan ürünlerin mevzuata uygunluğu, son kullanma tarihleri, dondurulmuş gıdaların tazeliği, iş yeri açma ruhsatı, sağlık karneleri kontrol edilerek, kantin işletmecilerine gerekli uyarı ve bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, çocukların alışveriş yaparken küçük detaylara dikkat etmediğini belirtti.

İnsan sağlığının önemli olduğunu vurgulayan Kaşıkçı, "Çocuklarımızın sağlığının korunması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Oluşturduğumuz komisyon, altı kurumumuzun görevlilerinden oluşuyor. Her kurum kendi alanıyla ilgili gerekli kontrolleri yapıyor. Denetimlerimiz rutin şekilde devam edecek. Çocuk sağlığı konusunda gerekli hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için her alanda gerekli çalışmaları en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA