Vali Ustaoğlu, Bal Üreticileriyle Buluştu

Vali İsmail Ustaoğlu, Bitlis balının korunması ve tanıtılması amacıyla bal üreticileriyle bir araya geldi.

İstanbul'da düzenlenen "45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi"nde, Bitlis balı dünya üçüncüsü oldu.

Valilik toplantı salonunda bal üreticileriyle buluşan Ustaoğlu, dünya 3'üncüsü olan Bitlis balının korunması amacıyla çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Bitlis balının, değerinin ve potansiyelinin önemli olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Balın ekonomik ve marka değeri açısından Bitlis Eren Üniversitesi, Arıcılar Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve proje uzmanlarıyla bir proje çalışması yapacağız. Bitlis tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra önemli bir değere kavuşmuş olan balımız var. Ülkemizin her yerinde bal üretiliyor. Fakat Bitlis balı denildiğinde tüketici açısından büyük pazarlardaki raflarda ayrı bir değerin olduğunu gözlemliyoruz. En önemlisi de Bitlis balının dünya üçüncüsü olmasıdır. Şimdi burada bu kadar potansiyeli güçlü olan bu balın daha ekonomik, katma değeri yüksek olmasını nasıl değerlendireceğimizi ve marka değeri olarak ülkemizin en güzide raflarında tüketici piyasasında yerini edineceğimize bakmamız gerekiyor. Bu zamana kadar arıcılar birliği üyelerinin amatörce kendi çapında yaptığı çalımalar var. Kendi girişimleriyle ürünün ambalajlanmasından satışına kadar çalışmalar bir seviyeye gelmiş."

Bitlis balının amatörce üretilip satıldığını bildiren Ustaoğlu, balın değerinin altında satıldığını kaydetti.

Ustaoğlu, "Yapacağımız çalışmayla balın analizi, ambalajı ve tüketici pazarına kadar olan yol haritasında bunun çok daha iyi değerlendirilmesiyle ilgili bir çalışma yapacağız. Arkadaşlarımız hangi alanda sıkıntı çekiyorsa bunların notlarını alarak giderilmesine yönelik çalışma yapacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA