Türkmen Milletvekili Mimaroğlu Açıklaması 'Kürtleri Tuzhurmatu'dan Türkmenler Değil Siyasetçi Kürtler Çıkardı'

Türkmen milletvekili Niyazi Mimaroğlu, 15-16 Ekim 2017 tarihinde Irak’ın Selahattin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde yaşayan Kürt vatandaşlarını, Türkmenlerin değil siyasetçi Kürtlerin çıkardığını söyledi.

Türkmen milletvekili Niyazi Mimaroğlu, Kerkük’te Türkmen Milliyetçi Hareketi’ne ziyarette bulundu. Mimaroğlu, Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanı Hüsamettin Türkmen tarafından karşılandı. Mimaroğlu, ziyaretinde Tuzhurmatu’da yaşanan olaylara değindi. Mimaroğlu yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin Tuzhurmatu ilçesinde yasaları yerine getirme emri verirken, Kürt siyasilerin ise tüm Kürt mahallerindeki Türkmenlerden semtlerini boşaltmalarını istediklerini söyledi.



Mimaroğlu, Kürtlerin mahallelerini boşalttıktan sonra peşmerge güçleri tarafından ilçe merkezine geç saatlerde 530 hava topuyla saldırdığını, saldırıda 9 sivil Türkmen’in hayatını söyledi.

Türkmen milletvekili, 65 kişinin de yaralandığını belirterek, Irak ordusunun ilçeyi kontrol etmesine vatandaşların tepki gösterdiğini ve Kürt semtinde 10 evi ateşe verdiklerini dile getirdi.

Türkmen Milletvekili Mimaroğlu, “Kürtlerin yaşananları İnsan Hakları Örgütüne şikayet etmeleri, bizi öfkelendirdi. Asıl biz Türkmenler 2003’ten beri her türlü saldırı ve kaçırma olaylarına maruz kaldık. O zaman neden kimse sesini çıkarmadı?” dedi.

Mimaroğlu, Türkmen Milliyetçi Hareketi ziyaretinde Kerkük il meclisinin feshedilmesi için Irak Parlamentosunda 151 milletvekili imzası topladıklarını kaydetti.

Kerkük İl Meclisi’nin Türkmenler için çok zararlı bir yapıda olduğunu söyleyen Mimaroğlu, ”Zaten Kürt Meclis Üyeleri’nin tümü Irak yasalarına karşı referanduma katıldı.

Onlar hakkında yakında Anayasa mahkemesinden tutuklama kararı çıkacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA