'Türkiye'de 4 Milyon 300 Bin Öğrenci Destekleme Ve Yetiştirme Kursu Alıyor'

Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Yönetimi Moral Motivasyon ve Rehberlik Daire Başkanı Yağmur: '(Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılım) Sayı sürekli artıyor. Bizleri asıl sevindiren ise kurslarda çocukların ders eksiklerinin giderilmesinin yanında sanata, spora, yazarlığa, şiire dair birçok eğitimlerin de verilmesidir'

Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Yönetimi Moral Motivasyon ve Rehberlik Daire Başkanı Yunus Yağmur, Türkiye'de Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na 4 milyon 300 bin öğrencinin katıldığını belirterek, "Sayı sürekli artıyor. Bizleri asıl sevindiren ise kurslarda çocukların ders eksiklerinin giderilmesinin yanında sanata, spora, yazarlığa, şiire dair birçok eğitimlerin de verilmesidir." dedi.

Afyonkarahisar Susuz Ortaokulundaki Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda incelemelerde bulunan Yağmur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de sadece ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenci sayısının dünyadaki 30 ülkenin nüfusundan fazla olduğunu söyledi.

Türkiye'de öğrencilerin sadece test yöntemiyle yetiştirilemeyeceğini belirten Yağmur, önceki sınav sistemi nedeniyle öğrencilerin sadece dershanelere yöneldiğini ifade etti.

Yağmur, Türkiye genelinde Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda yaklaşık 300 bin civarında öğretmenin görev aldığını ve öğrencileri yetiştirdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Ülkemizde 4 milyon 300 bin civarındaki öğrencimiz Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na gidiyor. Sayı sürekli artıyor. Bizleri asıl sevindiren ise kurslarda çocukların ders eksiklerinin giderilmesinin yanında sanata, spora, yazarlığa, şiire dair birçok eğitimlerin de verilmesidir. Şu an 90 bin civarında öğrencimiz müzik eğitimi alıyor. Bunun içinde piyanodan tutun da bağlamaya ve diğer batı enstrümanlarına kadar birçok alanda öğrencilerimiz yetişiyor. Bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz."

Yağmur'a incelemelerde, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve şube müdürleri de eşlik etti.
Kaynak: AA