Traktör Satışları Geçen Yılı Geçebilir

SDF Türkiye Ticari Müdürü Uzunköprü: 'Traktörde 2016 yılı rekor yılıydı. Bu yıl beklentiler biraz düşüktü ama ilk 9 ayın sonuçlarına bakıldığında geçen yılı geçecek gibi görünüyor'

SAME ve Deutz-Fahr traktörlerini Türk pazarına sunan SDF Türkiye'nin Ticari Müdürü Mehmet Uzunköprü, "Traktörde 2016 yılı rekor yılıydı. Bu yıl beklentiler biraz düşüktü ama ilk 9 ayın sonuçlarına bakıldığında geçen yılı geçecek gibi görünüyor." dedi.

Uzunköprü, 5. Bölge Traktör Pazarı Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, SDF'nin Türkiye serüveninin 2013 yılında başladığını söyledi.

Şu anda pazardaki paylarının yüzde 8 civarında olduğunu ifade eden Uzunköprü, "Yabancı ortaklarımız verdikleri kararla, Türkiye'deki fabrikayı üç katına çıkarma kararı aldı. Ocak ayının sonuna kadar fabrikamız hizmete sunulmuş olacak. Türkiye'de parçaların imalatı anlamında da çalışmalar devam ediyor. Şanzıman ve vites kutusunu da Türkiye'de yapacağız." diye konuştu.

Türkiye traktör pazarının çok büyük olduğunu vurgulayan Uzunköprü, "Türk traktör pazarı dünyadaki ilk dört pazar arasında. Avrupa'da ise birinci sıradadır. Bu nedenledir ki Türkiye çok önemli bir potansiyel. Çiftçiye en az yakıtla en verimli şekilde işini görebileceği traktörler üretmeye çalışıyoruz. Çiftçimizin ihtiyacı olan en doğru ürünü sunmaya çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bu yıl traktör satışlarının iyi seyrettiğinin altını çizen Uzunköprü, "Traktörde 2016 yılı rekor yılıydı. Bu yıl beklentiler biraz düşüktü ama ilk 9 ayın sonuçlarına bakıldığında geçen yılı geçecek gibi görünüyor. En azından geçen yılki 71 bin 72 bin adet seviyesinde pazar kapanmış olur." ifadelerini kullandı.

Traktör satışlarında Ziraat Bankası'nın çiftçi kredilerinin önemli olduğuna dikkati çeken Mehmet Uzunköprü, "Krediye olan ilgi her geçen gün artıyor. Biz de sektörün lokomotifi olan Ziraat Bankası'nın kredilerine devam etmesini bekliyoruz. Çiftçinin Ziraat Bankası'na ihtiyacı var. Bu kanal devam ettiği takdirde ülkemizde bu sektör büyümeye devam edecektir." dedi.

Kaynak: AA