Toplum Destekli Polis Velileri Bilgilendirdi

Havza Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Birimi tarafından velilere yönelik bilgilendirme çalışması yapıldı.

Toplum Destekli Polislik Birimi, 25 Mayıs Ortaokulu İlkokulunda düzenlenen okul aile birliği toplantısına katıldı.

Polis memuru Özkan Cinbek, birimin çalışmaları hakkında veliler ve öğretmenlere bilgi vererek, aile içi iletişim, güvenli internet, evden hırsızlık olayları, telefonla dolandırıcılık konularında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Cinbek, "Anne ve babalar, çocuklarınıza 155 Polis İmdat, 110 İtfaiye, 112 Ambulans numaralarını öğreterek, hangi durumlarda aranması gerektiğini anlatınız. Çocuğunuza kendisini tehlikede hissettiği an bağırmasını, ıssız parklar, yollar ve yerlerden uzak durması gerektiğini öğretin. Çocuklarınızın her konuda sizlerle güvenmelerini ve karşılaştıkları tüm durumlarda size karşı açık olmalarını ve gerçeği olduğu gibi anlatmalarını sağlayın." ifadelerini kullandı.

Çocukların evden çıktıktan sonra nerelere gittiğini ve kimlerle oynadığını velilerin bilmesi gerektiğini vurgulayan Cinbek, "Çocuğunuza, kendisini tehlikede hissettiği anda polisten ya da öğretmeninden yardım istemesi gerektiğini öğretin. Ayrıca son zamanlarda artış gösteren telefon dolandırıcılığına karşı dikkatli olun. Hiçbir polis, asker, savcı sizleri arayarak para istemez. Şüphelendiğiniz durumlarda 155 polis imdat hattını arayın." uyarısında bulundu.

Kaynak: AA