'TESKİ Ve Güneş El Ele Enerjide Verimliliğe' Projesi

Proje kapsamında hayata geçirilen güneş enerjisi santralinin açılışı yapıldı.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan,Trakya Kalkınma Ajansı'nca desteklenen, "TESKİ ve Güneş El Ele Enerjide Verimliliğe" projesi kapsamında hayata geçirilen güneş enerjisi santrali, hizmete açıldı.

Muratlı ilçesine bağlı Aşağısevindikli Mahallesi'nde, düzenlenen açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, güneş enerji santralinin Tekirdağ için büyük bir yatırım olduğunu belirtti.

Yapılan bu yatırımla Tekirdağ'ın büyük hedeflere yöneldiğini aktaran Albayrak, "Bizim enerjimiz hep büyük hedeflere yönelmiştir. Ben TESKİ'nin kendi barajını yapacak güçte olduğuna inanıyorum. TESKİ şu anda su kalitesi ile Türkiye'de 30 büyükşehir belediyesi içinde ilk üçü yakalamışsa bu 'geleceğe ümitle bakabiliriz' anlamına geliyor. Kuzey ülkelerine göre daha sıcak bir coğrafi yapıya sahibiz. Böyle bir tesisin kurulmuş olması bizim için ümit verici bir şey. Burada alacağımız sonuçlardan dolayı çok heyecanlıyım. Sayın TESKİ genel müdürümü sık sık rahatsız edeceğiz bu konuda. Para bizden yapmak sizden." diye konuştu.

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da "TESKİ ve Güneş El Ele Enerjide Verimliliğe" projesinin başarıyla tamamlandığını ve elektrik üretimine başlandığını belirtti.

Başa, proje kapsamında 600 adet 265 watt polikristal güneş paneli ve 5 adet evirici ünite kullanıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"TESKİ olarak harcadığımız elektrik enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamak maksadıyla ilerleyen yıllarda güneş enerji santrali ve rüzgar enerji santrali yatırımlarına devam etmeyi planlamaktayız. Temiz çevre, temiz su, yaşanabilir bir Tekirdağ ve Trakya'nın hayal olmadığını göstermek için bütün gayretimizle bu konuda çalışacağımızı belirtmek isteriz."

Konuşmaların ardından santralin açılışı yapıldı.
Kaynak: AA