TEOG Yerine Liselere Geçişte Uygulanacak Yeni Sistem

CHP Ankara Milletvekili Emir: 'Tercih çok belli, bu çocukları mümkünse oradaki imam hatip lisesine yerleştirmek'.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin, "Tercih çok belli, bu çocukları mümkünse oradaki imam hatip lisesine yerleştirmek." dedi.

Emir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınan avukatlarının, Tekirdağ Kapalı Cezaevi'nde meydana gelen olayda yaralandıklarını anımsatarak, avukatlardan birinin iki gün boyunca kolu kırık halde bekletildiğini ve avukatlara yönelik kötü muamele yapıldığını savundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin açıklamalarına da değinen Emir, Yılmaz'ın kafasının son derece karışık olduğunu ileri sürdü.

Yapılmak istenen şeyin, bilimsel ve pedagojik verilere aykırı olduğunu iddia eden Emir, şöyle devam etti:

"Peki tercih bunun neresinde? Hiçbir yerinde değil. 5 okul verecekler, o 5 okuldan 2'si imam hatip, 2'si meslek lisesi, bir tanesi oradaki, kendi deyimleriyle başarısız, niteliksiz bir okul. Dolayısıyla burada tercih nerede oluyor? Burada tercih yok. Tercih çok belli, bu çocukları mümkünse oradaki imam hatip lisesine yerleştirmek. Açık seçik ortada."

Nitelikli okul sayısı az olduğu için buraya gitmek isteyen çocukların yine sınava gireceklerini belirten Emir, isteyenin, istediği okula gidemeyeceğini söyledi.

Emir, şu görüşlere yer verdi:

"Eğitimde gelinen bu noktada eski sisteme dönülmüştür. Ama eski sistemden önemli bir farkı vardır. Eski sistemde iyi kötü gençlerimiz, çocuklarımız yakınlarında kendi istedikleri tipte bir okul bulabiliyorlardı. Oysa bugün artık eğitimin imam hatipleştirilmesi dolayısıyla artık eğitim bölgelerinde çocuklarımız imam hatip okullarına gitmeye mecbur bırakılacaklar. Bir önceki sistemden tek farkı budur. Onun dışında sınav da yerleştirme de seçme de dershane de emlak rantı da vardır. Çünkü velilerimiz, o okullara yakın ev tutabilmek veya belge almak için yarışa girecekler."

-"Paradise Papers" belgeleri

"Paradise Papers" adlı belgelerde, dünyadaki önemli liderlerin ve siyasetçilerin off-shore hesaplarına ilişkin bilgilerin ortaya saçıldığını hatırlatan Emir, Başbakan Binali Yıldırım'ın oğullarına ait şirketlerle ilgili bilgilerin de bu belgelerde yer aldığını savundu.

Emir, "Burada yapılan işlemlerin hepsi yasal, yasa dışı hiçbir şey yok. Ancak burada ahlak dışı bir şey var. Türkiye'nin bütçesini hazırlayan Hükümetin başının, Türkiye'deki vergi sisteminden kaçınmak, Türkiye'de vergi ödememek ve parasının hesabını vermemek, buradaki kazançlarının hesabını vermemek için off-shore ülkelerde hesap açmasını, varlık edinmesini, şirket kurmasını, o şirketlere onlarca gemi almasını şiddetle kınıyoruz, asla ahlaki bulmuyoruz." diye konuştu.

Murat Emir, Başbakan Yıldırım'dan bu iddialara ilişkin açıklama beklediklerini kaydetti.
Kaynak: AA