Tatvan'da 3 Pansiyon Ve 4 Okul İnşaatı Bitim Aşamasına Geldi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 3 pansiyon ve 4 okul binası inşaatında sona gelindi.

Tatvan'da 3 Pansiyon Ve 4 Okul İnşaatı Bitim Aşamasına Geldi
Tatvan’daki pansiyon ve okul binası ihtiyacını gidermek amacıyla inşaatına başlanan 3 lise pansiyonu ve 2’si lise, biri ortaokul ve biri de ilkokul binası olmak üzere toplam 4 okul binası inşaatındaki çalışmalar da bitim aşamasına geldi. Okul binası ve pansiyonların bu yıl tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

İlçede yeni yapılan okul binaları ve pansiyonlarla ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, inşaat halindeki binaların hizmete girmesiyle ilçeye toplam 624 kişi kapasiteli 3 pansiyon ve toplam 54 derslikli 4 okul binası kazandırılmış olacağını söyledi.

Okul binası ve pansiyonların bu yıl tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığını ifade eden Kaymakam Özkan, “İlçemizdeki pansiyon ve okul binası ihtiyacını gidermek amacıyla inşaatı başlanan okul ve pansiyon binalarının inşaatları bitim aşamasına geldi. Bu inşaatların tamamlanmasıyla birlikte ilçemiz Şehit Mehmet Ali Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesine 288 kişilik pansiyon ve uygulama camisi, ilçemiz Sahil Mahallesi’nde bulunan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesine 168 kişilik pansiyon ile Kale Mahallesi’nde bulunan Sosyal Bilimler Lisemize ise yine 168 kişilik bir pansiyon kazandırılmış olacağız. Bunların yanında Sosyal Bilimler Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve İstasyon Ortaokulu için her biri 16 derslikli ve ilçemiz Benekli köyünde ise 6 derslikli ilkokul binamız da tamamlanma aşamasına geldi. Bu pansiyon ve okul binalarımızın tamamını bu yıl hizmete açmayı planlıyoruz. Şimdiden bu okul binaları ve pansiyonların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA