Sultangazi'ye Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi

Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Cebeci Mahallesi’nde "Sultangazi Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi" yapımına başlanacak. Sultangazi Belediyesi ücretsiz arsa tahsisi ve proje desteği verdiği Sultangazi Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi’nin toplam inşaat alanı 8 bin 242 metrekare olacak.

Sultangazi'ye Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın engelli ve engelli yakınlarının günlük bakım sorunlarını çözmek amacıyla hayata geçireceği "gündüzlü bakım merkezi" projesi kapsamında Sultangazi’de, gündüzlü engelsiz yaşam merkezi kuruluyor.

Bu merkezde engelli yakınları, işe gidip gelme veya çalışmıyorsa da hastane işleri gibi acil durumlarda bakımını üstlendiği kişiyi bu merkezlere gündüz bırakıp, akşam mesai bitiminde alabilecek. Böylelikle evinde engelli bakan kişilerin iş yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kurulacak merkez sayesinde hem engellisine bakan vatandaşlar günlük işlerini kolaylıkla halledebilecek hem de engelliler eve kapanmak yerine bu merkezlerde sosyalleşebilecek.

Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Cebeci Mahallesi’nde "Sultangazi Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi" yapımına başlanacak. Söz konusu protokol Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk tarafından imzalandı. Sultangazi Belediyesi merkeze ücretsiz arsa tahsisi ve proje desteği veriyor.

Sultangazi Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi 3 bin 963 metrekare arsa üzerinde inşa edilecek. Merkezin toplam kapalı inşaat alanı ise 8 bin 242 metrekare olacak.

Sultangazi Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bulunacak fonksiyon alanları ise şunlar:” “Gündüz bakım evi, genel eğitim odaları, duyu bütünleme odası, bireysel çalışma odası, sanat atölyeleri, gösterim salonları, sergi salonları, çok amaçlı salon, dinlenme alanları, psikolojik danışma ,kütüphane, tiyatro ve drama salonu, havuz, kafeterya, teras, otopark.”
Kaynak: İHA