STK'lardan İstanbul'un Lezzetleri İçin İş Birliği

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği ile Gastronomi Turizm Derneği, kentteki 'lezzet durakları'nın yerli ve yabancı turistlere tanıtılması amacıyla iş birliği yaptı İstanbul'da gezip güzel bir yemek tatmak isteyen yerli ve yabancı turistler, kullanıma sunulan uygulamada yer alan 'Lezzet Haritası'daki duraklara taksiciler tarafından götürülecek TÜRES Başkanı Bingöl: 'Artık İstanbul'a gelen turist sadece tarihi ve kültürel mekanlar için gelmeyecek. Dünyanın en leziz yemeklerini yemek için İstanbul'a gelecek. Geldiklerinde nerede ne yiyeceklerini ise en önemli rehberler olan taksiciler sayesinde bilecekler'

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) ve Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), yerli ve yabancı turistlerin, kentin "lezzet durakları"na ulaşımı için iş birliğine imza attı.

"İTEO Taksi Uygulaması" adı verilen aplikasyon kapsamında, İstanbul'a gelip gezdikten sonra güzel bir yemek tatmak isteyen yerli ve yabancı turistler, "Lezzet Haritası"ndaki duraklara götürülecek.

Uygulamanın tanıtımı dolayısıyla İTEO Başkanı Yahya Uğur, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ve GTD Başkanı Gürkan Boztepe'nın katılımıyla toplantı düzenlendi.

İTEO Başkanı Uğur, İstanbul'da 17 bin 395 taksinin, 40 bin şoförle günde 800 bin sefer yaparak 1,5 milyon yolcuya hizmet verdiğini söyledi.

İstanbul'da sadece para kazanmak için taksicilik yapılmayacağını, ekmeğini buradan kazanan taksici esnafının yaşadığı kente de kazandırması gerektiğinin altını çizen Uğur, "İçinde yaşadığımız bu kentin turizmine, güvenliğine, sağlığına destek olmamız lazım. Yani biz bu kente borçluyuz. Bu kentte para kazanıyorsak, bu kente vermek zorunda olduğumuz başka şeyler de var." diye konuştu.

Tüm meslek erbaplarının birbirlerine destek olmak zorunda olduğunu vurgulayan Uğur, "Bu uygulama bir ihtiyaçtan doğdu. Çok önemli bir noktaya gidecek. Türkiye iyi yere doğru gidiyor. Sorumluluk ve emanet üstlenmiş kişiler olarak işimizi daha iyi yaptığımızda hep beraber Türkiye'nin bu iyi gidişine bizlerin de katkıları olacak." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türk mutfağını doğru tanıtmak istiyoruz"

TÜRES Başkanı Bingöl de tüm lezzet otoritelerinin, Türk mutfağının dünyanın en iyi üç mutfağından biri olduğu konusunda mutabık olduğunu söyledi.

Türk mutfağının Fransız ve Çin mutfağıyla birlikte dünyanın en mükemmel ve zengin mutfaklarından biri olduğunu aktaran Bingöl, "Binlerce yıllık bir geçmişi olan bir mutfağa sahibiz. Bunu artık hem ülkemizin markalaşması açısından hem de esnafımızın daha iyi kazanması açısından değerlendirmenin vakti geldi de geçiyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvikleriyle Türkiye'de ilk defa Gastronomi Turizmi Komisyonu kurulduğunu anlatan Bingöl, şöyle devam etti:

"Artık İstanbul'a gelen turist sadece tarihi ve kültürel mekanlar için gelmeyecek. Bunların görmek için gelsin ama dünyanın en leziz yemeklerini yemek için İstanbul'a gelecekler. Geldiklerinde nerede ne yiyeceklerini ise en önemli rehberler olan taksiciler sayesinde bilecekler. Taksicilere yön verecek bir uygulama yapıldı. Bu aplikasyona TÜRES üyeleri de kayıt olacak. Gönül rahatlığıyla turist, bu lokanta ve restoranlara yönlendirilecek. Uygulama TÜRES üyeleri, taksici esnafı ve gastronomi turizmi ve Türk mutfağı için çok önemli bir çalışma olacak."

Dünyanın en iyi mutfaklarından biri olan Türk mutfağını doğru tanıtmak istediklerini belirten GTD Başkanı Boztepe de taksicilerin İstanbul'daki lezzet duraklarını tanıtma konusunda büyük bir güç olduğunu belirtti.

Yerli ve yabancı turistlerin Türkiye'deki lezzet duraklarını bilmeleri amacıyla güzel bir uygulama yapıldığının altını çizen Boztepe, "İstanbul'un lezzetleri burada. Sokak lezzetleri de çok önemli, marka bir mekan da olabilir. Hepsi bu aplikasyonda olacak. Bu amaçla üç dernek başkanı yan yana geldik. Güç birliği içinde kol kola hareket ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Uğur, Bingöl ve Boztepe, taksici esnafı tarafından kullanılacak uygulamanın sözleşmesini imzaladı.

Taksiciler, aplikasyonu akıllı telefonlarına indirerek kullanabilecek.
Kaynak: AA