Silivri'de Devam Eden FETÖ Ve Beşiktaş'taki Terör Saldırısı Davası

Bazı AK Parti milletvekilleri, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada görülen, Tuzla Orhanlı gişelerindeki olaylarla ilgili dava ile Beşiktaş'taki terör saldırısı davasını izledi.

AK Partili bazı milletvekilleri, Silivri'de devam Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'ndaki olaylarla ilgili dava ile Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin davayı takip etti.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada bulunan salonlarda yapılan duruşmaları izleyen vekiller, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, 15 Temmuz'un bir işgal olduğunu belirterek, "Darbe görünümlü işgaldi. Bizler de İstanbul milletvekilleri olarak gazilerimize, şehit ailelerimize destekte bulunmak üzere Orhanlı gişeleri davasına geldik." dedi.

Bu davalarda mağdur ve müşteki olarak yer alan vatandaşlara, özellikle şehit ailelerine destek olunması gerektiğini dile getiren Benli, "Çünkü 6 şehidimiz, 42 gazimiz var. Bu insanlar halk tarafından durdurulmasalardı İstanbul'da çok daha fazla şehide ve gaziye sebebiyet vereceklerdi. Bu noktada bütün halkımızın davalara mümkün mertebe daha fazla katılımı, darbecilere, bir daha Türkiye'de aynı şekilde siyasi iktidara ya da halkın iradesini ortadan kaldırma gücüne sahip olmadıklarını gösterecektir. Bu nedenle duruşmaya katılan herkese teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekilli Cahit Özkan, FETÖ davasını izlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gazilerimiz, şehit yakınlarımızla bu ihanetin hesabını yargı önünde bağımsız ve tarafsız mahkemelerde hesabını soruyoruz. İnşallah bu ülkede demokratik hukuk düzeninin istikrarı için her türlü ihanet ve düşmanlık girişimlerinin ilelebet tarihe gömülmesi için yargısal süreçlerin adil, tarafsız bir şekilde sonuçlanması lazım. Bugün tarafsız ve bağımsız mahkemelerimiz, FETÖ hainlerinin her türlü yalanlarına rağmen savcılarımızın, emniyet güçlerimizin ve vatandaşlarımızın yardımıyla delillerin toplanmasıyla kararı verecek. Sanıklar hak ettiği en ağır cezayı inşallah alacaklar. Milletimizin demokrasiye ve hukuka olan güveni artacak. Ülkemiz refah ülkesi olma yolunda çok daha sağlam bir şekilde yol alacak.''

- "Şehit ve gazilerimize can borcumuz var"

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, Orhanlı'da Yalova'dan gelen hain darbeci komutan ve sözde askerlerin bu gişelerde halk tarafından durdurulduğunu belirterek, "Eğer durdurulmasalardı, bunlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne destek vermeye geliyorlardı. Halkımız, şehitlerimiz, gazilerimiz buna müsaade etmediler. Bu davanın ayrı bir önemi var bu açıdan. İnşallah bir daha milli iradeye karşı böyle bir darbenin olmasına engel olacak. Bir daha böyle bir kalkışmaya inşallah şahitlik etmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekilli Hurşit Yıldırım, bu davaları takip ederek, şehitlerin yakınlarını ve gazileri yalnız bırakmadıklarını söyledi.

15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi değil, küresel güçlerin hainleri de yanlarına alarak gerçekleştirdiği bir işgal girişimi olduğunu belirten Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Allah'a şükürler olsun ki şehitlerimiz, gazilerimiz, halkımız bu darbe girişimini püskürttü. Biz siyasiler de tabii bu darbe girişiminin hedefindeyiz. O nedenle şehit ve gazilerimize can borcumuz var. Milletimiz müsterih olsun. Ceza hukuku uzun bir yargılamadır. Mahkemeler hızlı bir şekilde işliyor. Hainler hak ettiği cezayı alacak."

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, iki davaya da destek amacıyla geldiğini kaydetti.

Kaynak: AA