Selin Vurduğu Silifke'de Çamur Temizliği

İçel’in Silifke ilçesinde dün yaşanan sel felaketinin ardından ev ve iş yerleri sular altında kalan vatandaşlar temizlik çalışmasına başladı.

Selin Vurduğu Silifke'de Çamur Temizliği
İki gün yaşanan şiddetli yağmurun ardından derelerin taşmasıyla oluşan sel felaketi ev ve iş yerlerini çamur deryasına boğdu. Günün ağarmasıyla birlikte yaraların sarılmaya başlandığı Atakent ve Narlıkuyu Mahallesi’nde vatandaşlar selin getirdiği kırmızı çamuru temizlemeye başladı.

Suların boşaldığı Atakent Mahallesi’nde sel nedeniyle zarar gören ev ve iş yeri sahipleri yetkililerden yardım beklediklerini ifade edip, destek istedi. Evindeki tüm eşyaları çamur içerisinde kalan bir vatandaş isyan edip, ne zaman şiddetli yağmur yağsa bu tür olayları yaşadıklarını ifade etti.

Derelerden ve dağlardan gelen sellerle tamamen su altında kalan Ayanos Tatil Sitesine de yaklaşık 1,5 metre yüksekliğinde sel suyu girdi. Selle birlikte sitenin giriş katı ve otoparkı tamamen sular altında kaldı. 4 araç ve 4 sürat teknesinin sular altında kaldığı sitede hala iki araç ve 4 sürat teknesi sular altında bekliyor. Sitenin bahçesinde bulunan araçlar ise sel suyuna kapılmasın diye kalın iple ağaca bağlandı. Tamamen su altında kalan araçlar vinç yardımıyla çekicilere yüklenip servislerin yolunu tuttu.

Sel nedeniyle çok büyük zarar yaşadıklarını ifade eden site yöneticileri, “Sel suyu bir anda geldi. Araçları yüksek bir yerlere çıkarma fırsatımız olmadı. Selle birlikte sitenin idari bölümü tamamen selin getirdiği çamur ve dal parçalarıyla doldu. Bazı duvarlarımız göçtü. Hala tamamen su altında olan sitenin otoparkında site sakinlerimize ait 2 araç ve 4 sürat teknesi bekliyor. Yetkililerimizin ve devlet büyüklerimizin selden zarar görenlere desteğini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA