SCI Ortaklar Toplantısı Belçika Ve Fransa'da Gerçekleşti

Sivil Cervis International (SCI) tarafından ekim ayında Belçika ve Fransa’da gerçekleştirilen ortaklar değerlendirme toplantısına, merkezi Diyarbakır’da bulunan Gençlik ve Değişim Derneği de davet edildi.

SCI Ortaklar Toplantısı Belçika Ve Fransa'da Gerçekleşti
1920 yılında kurulan ve 100. yılını kutlamaya hazırlanan SCI’nın Belçika ve FGransa’daki toplantılarına 46 ülkeden 65 temsilci katılım sağladı. SCI, yaklaşık 100 yıldır yüzlerce farklı temada gönüllülük çalışma kampları gerçekleştirdi. Merkezi Diyarbakır’da bulunan Gençlik ve Değişim Derneği, 42 ülkede SCI adı ile kurulan şubeleri bulunmakla beraber onlarca ortak kuruluşu ve yine onlarca irtibat kuruluşları bulunan SCI ile 2015 yılından beri çalışmaya başladı.

Gençlik ve Değişim Derneği ile SCI’nın ortaklığı sayesinde daha önce birçok gönüllü Diyarbakır’a gelerek hem mülteci kampındaki hem de Sur’daki çocuklarla çalışma fırsatı buldu.

Yapılan toplantı ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, SCI ile ortaklıklarının ikinci yılına girdiğini söyledi.

Fransa ve Belçika’daki toplantıya katılarak şimdiye kadar yürütülen ve proje aşamasında olan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişi yapma şansı yakaladıklarını kaydeden Suvari, "Fransa’da gerçekleştirilen ortaklar değerlendirme toplantısına Gençlik ve Değişim Derneği adına ben katıldım. Dünyanın her tarafından kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda tüm SCI şubelerinin, ortaklarının ve irtibat kuruluşlarının gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında sunumlar yapılarak, geleceğe yönelik etkin ortaklıkların nasıl gerçekleştirilebileceği üzerinde tartışmalar yürütüldü. Fransa’da gerçekleştirilen toplantıda derneğimizin gerçekleştirdiği uluslararası gönüllü kampları, 2 yıl içerisindeki güvenilir ortaklık ve geçmiş tecrübesi göz önüne alınarak, bundan sonra gerçekleştirilmesi planlanan gönüllü kamplarının, SCI ağı içerisinde bulunan dünyanın tüm ülkelerine açık hale gelmesine ve buralardan gönüllü gönderilmesine karar verildi.

Afrika’dan Latin Amerika’ya, Asya’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Kafkasya’ya, dünyanın her tarafından gençler Diyarbakır’a gelebilecek ve Türkiye’nin her tarafından da gençler bu ülkelere gönderilebilecek” dedi.

Kaynak: İHA