Şanlıurfa'da Husumetli Aileler Barıştırıldı

Eyyübiye ilçesinde yaklaşık dört ay önce bir kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Şanlıurfa'da yaklaşık dört ay önce bir kişinin hayatını kaybettiği kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sona erdirildi.

Eyyübiye ilçesine bağlı TOKİ Mahallesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Alkan ve Cantosun ailesinin fertleri arasında çıkan silahlı kavgada Yunus Cantosun'un öldürülmesiyle başlayan husumet, kanaat önderlerinin girişimiyle sonlandırıldı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin de katıldığı barış yemeğinde, iki ailenin bireyleri ve dostları bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Cevheri, barışı kabul eden iki aile ile aracı olanlara teşekkür etti.

Cevheri, hemşehrileriyle mutlu günlerinde beraber olmanın sevincini yaşadığını ifade ederek, "İnsanların barışına ve mutluluğuna büyük önem veriyoruz. Biz de insanlar arasındaki barışı artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kentimizde bir husumetin daha son bulmasına şahit olduğumuz için mutluyuz. Her iki aileye bundan sonraki dönemde kardeşçe bir hayat sürmelerini temenni ediyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından tokalaşan ve sarılan iki ailenin üyeleri, bu tür olayların yaşanmaması temennisinde bulundu. Yapılan duanın ardından aileler, birlikte yemek yedi.

Programa, ailelerin barışmasına aracılık eden kanaat önderlerinden Adnan Haktankaçmaz, Mithat Polat ve Hakim Karadaş ile çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: AA