Samsun'dan Kısa Kısa

Ladik Ziraat Odası Başkanlığı, "Ladik'te Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında organik gübre satışına başladı.

Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, AA muhabirine, ilçede organik tarım yapılmasını sağlamak amacıyla getirdikleri 20 ton organik gübrenin dağıtımına başladıklarını söyledi.

Çiftçilere organik gübre kullanmalarını önerdiklerini ifade eden Demir, "İlçemizde organik gübrenin kullanımı ve yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla 20 ton organik gübre getirdik. Yirmi beşer kiloluk paketler içinde 37,5 liraya dağıtım yapıyoruz. Odamız ziraat mühendisi Yunus Dal tarafından da organik tarım ve organik gübre kullanımı hakkında bilgiler veriliyor. Çiftçilerimizin isteği üzerine tekrar organik gübre getireceğiz." dedi.

- Terme Belediyesi'nin çalışmaları

Terme Belediyesi bünyesinde kurulan Ahşap İşleme Atölyesinde, ilçenin ihtiyacı olan ahşap bahçe malzemelerinin üretimine başlandı.

Belediye Başkanı Şenol Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyede 6 marangozun çalışacağını söyledi.

Ekibin, ilçede kullanılan modern kent mobilyalarını üreterek ilçenin havasını değiştireceğini ifade eden Kul, "Dışarıya oranla çok yüksek bir oranda üretim maliyetini indiren atölyede piknik masasından, kamelyalara, çiçeklik, saksı ve banklara kadar akla gelebilecek her türlü kent mobilyası üretilecek. İlçemize hayırlı olsun." dedi.

- Ladik'e şehitler anıtı

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ladik Belediyesi tarafından ilçede yürütülen yeni düzenleme çalışmaları kapsamında ilçenin girişine şehitler anıtı inşa etiklerini söyledi.

Özbalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit astsubay Ömer Halisdemir'in adını verdikleri anıtta Ladikli şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu kitabenin yer aldığını belirtti.

"Şehitlerimiz bu ülkenin ruhu ve canıdır. İnancımız gereği biliyoruz ki hiçbir makam, hiçbir mevki şehitlik ile ölçülmez, ölçülemez." diyen Özbalcı, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü, vatan için, millet için can veren şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimize olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek ve bunu sembolleştirmek adına bizler de Ladik Belediyesi olarak görkemli bir anıtı şehrimizin girişine inşa ettik. Kahramanlarımız için yapacağımız hiçbir anıt, bu borcu ödemeye kafi gelmeyecektir."

- Havza Belediyesi'nin çalışmaları

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Elmacık Mahallesi'nde beton yol çalışmalarına başlandığını belirtti.

İkiz Elmacık Mahallesini ziyaret ederek mahallede devam eden beton yol çalışmalarını inceledi, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Elmacık Mahallesi'nde yaklaşık 15 bin metrekare beton kullanacaklarını ve 4 kilometreye yakın bir mahalle içi yolu beton kaplayacaklarını söyleyen İkiz, "Diğer mahallelerimizde de çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Amacımız halkımıza hizmet etmek. Kırsal mahallelerimize olan hizmetlere ara vermeden devam etmekteyiz. İmkanlarımızın el verdiği ölçüde tüm mahallelerimize hizmet etmek için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA