Salatalık Diye Ektiği Tohum 1 Metrelik Lif Kabağı Çıktı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, pazardan salatalık tohumu diye alarak evinin bahçesine eken vatandaş, ektiği tohumlardan 1 metrelik lif kabakları çıkınca şaşkına döndü.

Yedi Mart Mahallesi'nde oturan zabıta memuru Nevzat Demirden, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki bir aktarcıdan salatalık diye aldığı tohumları müstakil evinin bahçesine ekti.

Giderek uzayan ve 2 katlı evinin damına kadar gelişen bitkiden salatalık yerine kabak çıktığını görünce şaşkınlığını gizleyemediğini dile getiren Demirden, "Geçen yıl ziyaret için gittiğim İskenderun'da, aktarcıdan salatalık tohumu diye aldığım bitkiyi bahçeye diktim. Zamanla bakımı yaptığım bitkiden salatalık yerine farklı bir şey yetişti. Bıraktım kendi haline büyüdü. Evin üzerine kadar uzadı. Yaptığım araştırma sonrası bitkinin lif kabağı olduğunu öğrendim." diye konuştu.

Lif kabağının bulaşık yıkamada ve banyo kesesi yapımında kullanıldığını öğrendiğini dile getiren Demirden, "Bir kökten ortalama bir metreye kadar uzayan 30 adet 15-20 kilogram ağırlığındaki bu kabakları kurutarak değerlendirmeyi ve ileriye dönük olarak ticaret yapmayı düşünüyorum." dedi.

1 metre uzunluğundaki lif kabağının sosyal medyada yayınlanmasıyla yoğun ilgi gördüğünü ve meraklılarının evine gelerek hatıra fotoğraf çektirdiğini de dile getiren Demirden, bu durumdan çok memnun olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA