Öğrenciler Lale Soğanlarını Toprakla Buluşturdu

Muş Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi'ndeki öğrenciler, lale soğanlarını toprakla buluşturdu.

Muş Fotoğraf Sanatı Derneğince (MUFSAD) hayata geçirilen "Gözümde Mutluluk" projesi kapsamında, öğrenciler tarafından yapımı yeni tamamlanan İl Halk Kütüphanesi'nin bahçesine lale soğanı ekildi.

MUFSAD Başkanı Sezgin Yalçıner, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni İl Halk Kütüphanesi'nin bahçesine lale soğanı ekmek istediklerini söyledi.

Lalelerin yeşermesiyle öğrencilerin burada fotoğraflarını çekeceklerini anlatan Yalçıner, şöyle konuştu:

"Kütüphanemizin yeni olması sebebiyle lale soğanlarını, buradaki bahçeye ekmek istedik. Hem gelen misafirlerimiz hem de okuyucularımız Muş Lalesi'nin güzelliğiyle kitaplarını okuyacak. Farklı bir etkinlik yapmak istedik. Bunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca 2 yıldır yürüttüğümüz bu proje kapsamında engelli çocuklarımıza fotoğraf eğitimi veriyoruz. Bu bağlamda hem çocuklarımızın farklı bir etkinlik yapmasını hem de ektikleri lalelerin fotoğraflarını çekmelerini istiyoruz."

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tarık Çoban ise kütüphanenin özünde halkla ilişkiler işi olduğunu belirterek, kütüphane ile okuyucuyu buluşturmak için değişik etkinlikler yaptıklarını dile getirdi.

Çoban, "MUFSAD ile yürüttüğümüz çalışmayla kütüphanemizin bahçesine lale soğanı ektik. Amacımız kütüphane ile okuyucu ve öğrencileri birleştirmek, kütüphane alışkanlığı kazandırmak. Bu kapsamda MUFSAD'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA