Nijerya'da Petrol Boru Hatlarına Saldırı Tehdidi

Nijerya'nın güneydoğusunda faaliyet gösteren Nijer Delta Militanlarının (NDA), petrol boru hatlarına yönelik saldırılara yeniden başlayacağı yönündeki açıklamasına Nijer Delta Forumu (PANDEF) tepki gösterdi.



PANDEF Başkanı Edwin Clark, yaptığı yazılı açıklamada, NDA'nın petrol boru hatlarına yönelik saldırı tehdidinde bulunmasıyla ilgili hükümet ile görüşmelerin tamamlanmasına kadar herhangi bir saldırıdan uzak durulmasını istedi.

Hükümet ile barış görüşmelerini yaklaşık bir yıldır yürüten Clark, açıklamasında, NDA'ya çağrı yaparak, "Federal hükümetin görüşmelerde ciddi olmadığını görüyoruz ancak şu an düşmanlıkların sırası değil ve Nijer Delta Militanlarından barışı korumalarını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Nijer Delta Militanları (NDA) örgütü geçen hafta yaptığı açıklamada, petrol boru hatlarına yönelik saldırılara yeniden başlayacaklarını belirtmişti.

Bölgede bulunan militan gruplar, petrol üretiminden daha fazla pay almak ve petrol çıkarma çalışmalarının bölgeye verdiği zararın azaltılmasını istiyor.

Silahlı grupların Nijer Deltası'ndaki saldırıları sonucunda ülkede petrol üretimi 2016'da beklentilerin altında gerçekleşmişti. 2016 bütçesinde tahmin edilen günlük petrol miktarı 2,2 milyon varil iken bu rakam ancak 1 milyon varile ulaşabilmişti.
Kaynak: AA