Milletvekili Altunyaldız, Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya ve ülke gündemi ile Konya projelerinde gelinen son noktayı değerlendirdi.

Milletvekili Altunyaldız, Gündemi Değerlendirdi
İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Cengiz Kürkçü ile Şeyda Boydak; Milletvekili Ziya Altunyaldız’a basın toplantısında eşlik etti. Milletvekili Altunyaldız, Cumhurbaşkanının Konya ziyaretine değinerek, “Hafta sonu Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve birçok bakan ile genel başkan yardımcılarımız, Konya’ya geldiler. Sayın Cumhurbaşkanımız, Konya’ya ve hemşehrilerimize atfettiği değeri sevgiyi bir kez daha görmüş olduk. Bu ziyaretleri dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni il yönetiminin de belli olduğunu hatırlatan Altunyaldız, “Bu, bir bayrak değişimdir, nöbet değişimidir. Yenilenme, heyecan ve tazelenmedir bu. Bu kapsamda önceki yönetimimize, İl Başkanımız Sayın Musa Arat’a teşekkür ediyorum. Yeni dönemde görev alan İl Başkanımız Sayın Hasan Angı ve ekibine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyorum” diye konuştu.



- Helal Gıda Akreditasyon Kurumu’nun kurulması -

Helal Akreditasyon Kurumu’nun kurulması ile ilgili yasanın geçen hafta TBMM Genel Kurulu’ndan geçtiğini kaydeden Altunyaldız, “Helal Akreditasyon Kurumu, ülkemiz ve dünyadaki tüm Müslümanlarının önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Dünyada 1,8 milyar insan, Müslüman kimliği ile yaşıyor. Bu nüfusun tükettiğinin helal kriterlerine uygun olması gerekiyor. Bugüne kadar buna yönelik birçok çalışma yapıldı. 1 trilyon 2 milyar dolar civarında gıda tüketen Müslümanların söz konusu helal gıda tüketimini ve 4 trilyon dolara ulaşan ekonomik büyüklük, Müslüman olmayan ülkelerin elinde. Bu tablodan hareketle İslam İşbirliği Teşkilatı, merkezi İstanbul’da olan bir İslam Ülkeleri Metroloji ve Standardizasyon Merkezi Enstitüsü’nü kurdu. 36 üyeli bu enstitü, özellikle helal konusunda çalışmalar yaparak standart, akreditasyon sistem ve belgeleri ortaya koyuyor. Helal belgelendirmenin akreditasyonu konusunda da 6 trilyon dolarlık bir hacim var. Dolayısıyla kurulan Helal Gıda Akreditasyon Kurumu, çok önemli. İnşallah hayırlı hizmetlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Altunyaldız konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yine TBMM Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu olarak ülkemizde değişik üretim alanlarını ziyaret etmeye ve üreticimizle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Türkiye, yılın ilk yarısında yaklaşık yüzde 5 büyüdü. Büyümenin merkezinde üretim, ihracat ve sürdürülebilirlik var. Bizler de üreten insanların sorunlarını öğrenmek, yerinde görmek ve ihtiyaçlarını tespit ederek çözüm oluşturmak için bu ziyaretleri yapıyoruz. 3 gün süren Kocaeli ziyaretimizde birçok program yaptık. Şunu net bir şekilde ifade edebiliriz ki Türkiye, üretimi ile istihdamı ile yoluna emin adımlarla devam ediyor. İnşallah yılsonunda hedefimiz olan yüzde 5’in üzerinde bir büyüme ile yolumuza devam edeceğiz.”

Küresel bazda en fazla insani yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Altunyaldız, “Milli gelire oranla bakıldığında Türkiye dünyada birinci sırada. Son 10 yılda ülkemiz 30 milyar doların üzerinde bir yardım yapmış. Ülkemiz kaynaklarını hiçbir ırk, din ya da millet ayrımı yapmaksızın yapmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

- Yerli otomobil üretimi -

2 Kasım’da yerli otomobilin üretimine dair önemli bir gelişmenin yaşandığını aktaran Milletvekili Altunyaldız, “Cumhurbaşkanımız, 5 kişilik konsorsiyumu kamuoyu ile paylaştı ve imzalar atıldı. Öncelikle otomotiv sektörü, sanayinin her alanını ilgilendiren bir alan. Gerçekten yıllardır hayalimiz olan bir markanın oluşumu için önemli bir adım atılmış oldu. Küresel otomotiv endüstrisi bir değişim içinde. Yani fosil yakıtlarla çalışan otomotiv endüstrisi artık terk ediliyor. Ağırlıklı olarak elektrikli motor veya güç transferleri gözde. İşte bu bağlamda bizler de elektrikli otomobilde varız diyebileceğimiz bir yerdeyiz. İnşallah yakın bir zamanda yerli marka otomobilimizi yakalamış olacağız. Nitelikli, örnek ve ileri bir konsorsiyum var. İnşallah 2021’de kendi yerli otomobilimizi yollarda görmeye başlayacağız ve küresel dünyaya da ihracatımızı yapacağız. Bu bağlamda Konyamızın bu alanda sahip olduğu potansiyeli, yeteneği, gücü, altyapısı ve tedarikçiliği ile söz sahibi olduğu, üretim konusunda da en güçlü iller arasında olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla, milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımız, odalarımız, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte inşallah bu yatırımın Konya’ya alınması için gerekeni yapmamız gerekiyor. Bu bir yarıştır. Bu yarışta kim öndeyse kim istekli ve avantajlıysa yarışı o kazanır. Konya’nın bu yarışta ben de varım diyor. İnşallah ipi göğüsleyen şehrimiz olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA