Macaristan Cumhurbaşkanı Ader Ürdün'de

Ader, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ekonomik ve askeri ilişkileri görüştü

Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, ülkesini ziyaret eden Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ekonomik ve askeri ilişkileri görüştüğü bildirildi.

Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Abdullah resmi temaslarda bulunmak üzere Ürdün'e gelen Ader ile başkent Amman'da görüştü. Görüşmede, Ürdün ve Macaristan arasındaki ilişkiler ile siyasi, ekonomik ve askeri alanında ortak iş birliğini güçlendirme, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Uluslararası ve bölgesel konulara da değinen Kral 2. Abdullah ve Ader, bölgede yaşanan siyasi krizlere yeniden güven ve istikrar getirecek çözümler bulunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Filistin-İsrail barış süreci ve müzakerelerin yeniden başlaması yönündeki çabaların konuşulduğu görüşmede, ayrıca Suriye krizinin yanı sıra terörle mücadeleye ilişkin uluslararası ve bölgesel çalışmalar değerlendirildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Kral 2. Abdullah'ın, Filistin sorununa adil bir çözüm bulunması gerektiğine işaret ederek, "Filistin sorununun çözüme kavuşturulması çabalarını aşırı fikirliler engelliyor." dediği aktarıldı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ürdün'e gelen Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, Karl 2. Abdullah'tan sonra Ürdünlü diğer yetkililerle de görüşmesi bekleniyor.
Kaynak: AA