Kuluncak İlçesinden Ağaçlandırma Projesi

MALATYA Malatya’nın Kuluncak İlçesine bağlı Konaktepe Mahallesi ağaçlandırma projesiyle çölleşmenin önüne geçmek istiyor.

Kuluncak İlçesinden Ağaçlandırma Projesi
Malatya Avrupa Konaktepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği (AKÇD) Başkan İsmail Karakuş, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenleyerek, açıklamalarda bulundu. Karakuş, “Şüphesiz ki canlılar için ne kadar önemli olduğunu biraz susuz kalınca anlayabiliyoruz. Susuzluk demek dünyada tek bir canlının kalmayışı demektir” dedi.

Karakuş suyun önemine değinerek, “İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler yaşamlarını sürdüremez ne kadar yiyecek olursa olsun. Su olmadan bir insan en fazla 5 hafta yaşayabilmektedir. Suyun insanlar için ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görelim. Bu anlamda Konaktepe’de yaşamanın ve var olmanın tek kaynağı suyun olmasıdır. Suyun değerini bitmeden anlayalım. Köylerden insanlarımız çeşitli nedenlerle şehirlere göç etmişi. Bu gün bu insanlar doğduğu topraklara, ana ve baba yurdu diye geçici olsa da geri dönüyor. Bağ, bahçe ve ev yapıyor. Çünkü şehirlerdeki yaşam artık sıkıyor bu anlamda geldiği topraklarda su, toprak ve ağaç olmalı. Bunların olması için suya ihtiyaç var. İşte 21.yüzyılda Konaktepe çölleşiyor ve susuzluk yaşıyor. Bu anlamda Avrupa Konak tepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği (AKÇD) olarak Konak tepe’nin susuzluğuna çare arıyoruz. Suyu bulma ve kaynakları araştırma devlet kurumlarının görevi olmalı. Bize düşen görev ise Konak tepe’nin su kaynaklarının nerede ve nasıl temin edilmesi konusunda bilgi vermek ve bilgilendirmek. Bu anlamda kamuoyunu ve yetkili kurumları bilgilendirmek, çözüm aramak için buradayız yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA