Kızılay Kan Bağışçılarını Ödüllendirdi

Yozgat Kızılay Kan Bağışı Merkezi'ne en çok kan bağışı yapan bağışçılar ödüllendirildi.

İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kızılay'a kan bağışında bulunan bağışçıların her türlü övgü ve saygıya layık insanlar olduğunu söyledi.

Zorda kalan insanlara kan bağışçılarının destek verdiğini ifade eden Vali Yurtnaç, "Dünyanın neresinde yardım isteyen insan varsa Türkiye Cumhuriyeti devletinin gönüllü bir kuruluşu olarak Kızılay orada. İnanıyorum ki Kızılay çok daha iyi hizmetler yapacaktır. Tabi Kızılay sadece afetlerde yaraları saran bir kuruluş değil. Aynı zamanda sağlık açısından zor zamanımızda kan açısından önemli bir kuruluş. O maksatla toplumun her bireyinin Kızılay’a ihtiyacı var. Bu nedenle destek çıkmak lazım." dedi.

Yurtnaç, hayatta kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmadığını vurgulayarak, "Kan bağışı yapan herkesten Allah razı olsun. Bu halkanın genişleyerek devam etmesi için herkesin Kızılay ile tanışması gerekiyor. Sayın Başbakan Yardımcımız ve milletvekillerimizin de desteği ile Kızılay hizmet binamızı hastanemize yakın bir yerde faaliyete geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Kızılay Kan Bağışı Merkezi Doktoru Selçuk Cansız da Kızılay’ın faaliyetleri hakkında bilgi vererek, "Yozgat'ta 2011 yılında 3 bin ünite olan kan bağışı sayımız 2016 yılında 12 bin üniteye ulaşmıştır. Bu yıl 11 bin 900 üniteye ulaşırken, yıl sonu hedefimiz ise 13 bindir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yozgat'ta Kızılay'a düzenli olarak uzun süre kan veren 20 bağışçı madalya ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Kaynak: AA