Kazdağlarında Kış Bereketi

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Kazdağlarında kış mevsimi ve yağmurlarının başlamasıyla ormanlık alanlarda çıkan kırmızı ve beyaz melki olarak adlandırılan mantar türü, sofraların vazgeçilmez yiyeceği ve yöre halkının önemli gelir kapısı oluyor.

Kazdağlarında  Kış Bereketi
Kış mevsimi ile birlikte başlayan yağmurlar sonrası Kazdağları’nın her köşesinde çıkan farklı mantar türleri, yöre halkının sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olurken, dağ köylülerinin ise önemli gelir kapısı haline geliyor. İlçe halkı, özellikle hafta sonları dağlık kesimlerde yetişen mantarları toplamak ve doğa ile iç içe olmak için ormanlık alanlara çıkıyor. Son günlerde bulunmaya başlanan kırmızı melki ise pazarda 10 TL fiyatla satılıyor.

Mantar üstünde mantar

Hafta sonu ailesiyle birlikte tatilini değerlendirmek üzere mantar toplamaya çıkan ortaokul öğrencisi Seren Özen, ormanda bulduğu mantar ile büyük şaşkınlık yaşadı. Özen, "Ailemle birlikte güzel havayı da fırsat bilerek mantar toplamaya gittik. Ormanda dolaşırken büyük bir beyaz melki buldum. Melkiyi kopardığımda gözlerime inanamadı. Bulduğum mantarın üzerinde bir mantar daha olduğunu gördüm. Benim için ilginç bir deneyim oldu" dedi.

Kaynak: İHA