İzmir'deki Cinsel Taciz İddiasına İlişkin Dava

Bornova'da 9 yaşındaki Y.K'ye tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Tuncay Ç'nin yargılanmasına devam edildi Mahkeme, sanık Tuncay Ç. hakkında, Y.K'nın ölümüne ilişkin 'kasten öldürme' suçlamasıyla açılan davanın, bu dosyayla birleştirilmesine karar verdi

İzmir'in Bornova ilçesinde hayatını kaybeden 9 yaşındaki kız çocuğuna, vefatından önce cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Tuncay Ç. ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, sanık Tuncay Ç. hakkında, Y.K'nın ölümüne ilişkin "kasten öldürme" suçlamasıyla açılan davanın bu dosyayla birleştirildiğini belirtti.

Duruşmada, tanık olarak ifade veren A.B.A. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi'nde sosyal hizmetler uzmanı olarak görev yaptığını, hayatını kaybeden Y.K'nin hastaneye geldiğinde çekingen ve ağlamaklı olduğunu, bir süre kendisiyle sohbet ederek rahatlatmaya çalıştığını söyledi.

Y.K'yı annesiyle adli görüşme odasına aldığını, burada oyunlar oynayarak yaşadıklarını ifade edebilmesi için çaba sarf ettiğini, bazı resimler gösterdiğini kaydeden A.B.A. küçük kızın, sanığın kendisine nasıl cinsel tacizde bulunduğunu detaylı şekilde anlattığını ileri sürdü.

Ailenin avukatlarından Ayşe Esra Ünlü Polat da birleştirilen dosya nedeniyle sanık Tuncay Ç'nin tutuklanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklanma talebini reddetti. Heyet, Tuncay Ç. hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı uygulayarak duruşmayı erteledi.

-Olay

Bornova ilçesinde 21 Kasım 2016'da evinde fenalaşan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Y.K, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Arkadaşının dedesi Tuncay Ç'nin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K'nin, "duruşmada kendisini taciz eden kişiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korku nedeniyle kalp krizinden hayatını kaybettiği" iddia edilmişti.

Tutuksuz sanık Tuncay Ç. hakkında, "Mağdurun bitkisel hayata ve ölümüne neden olacak şekilde çocuğa cinsel istismarı ile çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA